Primăria Timișoara, o nouă licitație pentru stadionul lego, după ce a mărit suma

stadion nou

Primăria Timișoara nu renunță la ideea de a realiza un stadion de tip lego, pe structură metalică. Astfel, instituția a reluat licitația pentru construirea arenei din Calea Buziașului. Mai mult, a fost suplimentată și suma pusă la dispoziție, aceasta fiind de aproape 22 de milioane de euro.

O nouă licitație publică privind realizarea stadionului de tip lego a fost lansată de Primăria Timișoara în această săptămână. Este vorba de o arenă care va fi construită pe structură metalică, în Calea Buziașului, cu 9.000 de locuri. Prima licitație a fost lansată de municipalitatea timișoreană la sfârșitul anului trecut, doar că firmele interesate nu au depus toate documentele necesare, motiv pentru care procedura a fost anulată.

Iată că Primăria Timișoara nu se lasă și a relansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Mai mult, a fost suplimentată și suma pusă la dispoziție, de la 73,3 milioane de lei la 92,3 milioane de lei, fără TVA. Asta înseamnă că stadionul tip lego ar urma să coste aproximativ 22 de milioane de euro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 28 iunie, la ora 15.00.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și va avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. De asemenea, lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare. Acesta va avea fundația din beton și structura metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

banner 970 x 250