Primăria Timișoara, o nouă licitație pentru proiectarea Traseului Revoluției. Prețul a fost triplat

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Primăria Timișoara a lansat cea de-a doua licitație cu scopul găsirii unei firme care să proiecteze Traseul Revoluției. De data aceasta, a fost triplată suma oferită, care se ridică la aproape 160.000 euro. Traseul Revoluției ar urma să fie realizat cu bani europeni, prin PNRR.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Timișoara lansa licitația publică cu scopul proiectării Traseului Revoluției din Decembrie 1989, valoarea estimată a contractului fiind de 230.000 lei, plus TVA. Însă, la începutul lunii martie, licitația a fost anulată pentru că nu a fost depusă nicio ofertă.

Primăria Timișoara nu a renunțat la acest proiect deosebit de important, astfel că astăzi a fost reluată licitația publică, după ce suma oferită a fost aproape triplată. Mai precis, firma desemnată câștigătoare va primi o sumă de cel mult 793.000 lei, adică 160.000 de euro, cu TVA inclus.

În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare (faza DALI+PT+AT) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție din cadrul proiectului ”Memorialul (Traseul) Revoluției din 1989 în Timişoara”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 16 iunie, la ora 15.00.

În total, în cadrul traseului, nouă puncte emblematice pentru Revoluție vor trece prin diverse intervenții urbanistice. Este vorba de Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului și Cimitirul Eroilor. Astfel, cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată și realitate virtuală, timișorenii și turiștii vor putea retrăi atmosfera acelor zile.

promovare banner maxagro

De asemenea, va fi realizată o aplicație dedicată vizitatorilor, iar locațiile incluse în traseu vor fi digitalizate. Proiectul prevede și modernizarea pavajelor pentru a accesibiliza spațiul pentru toate categoriile de utilizatori pietonali, prin iluminat public diferențiat, marcaj tactic, signaletică sonoră și borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban și marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locațiile. Caracterul locului va fi conservat și valorificat, iar pentru două zone (Piața Maria și Consiliul Județean) vor fi realizate studii de iluminat public complete și vor fi propuse soluții de iluminat ambiental.

Traseul Revoluției este un proiect cu o valoare estimată de aproape 4,3 milioane de euro și singurul proiect de memorie istorică colectivă, al unui municipiu din România, admis din start în Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

 

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/