Primăria Timișoara nu mai pierde Pădurea Verde. Se pregătește transformarea într-o pădure-parc

Primăria Timișoara nu mai pierde Pădurea Verde. Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că, joi, Ministerul Mediului a aprobat studiul privind transformarea în pădure-parc. Instituția a avut termen până în octombrie să întocmească acest document, altfel risca să rămână fără Pădurea Verde.

Vești bune aduse de Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, în ceea ce privește un proiect important pentru oraș. Tabără anunță că se poate merge înainte cu proiectul privind transformarea Pădurii Verzi într-o pădure-parc. Asta după ce, joi, Ministerul Mediului a aprobat studiul de fundamentare necesar, care a fost întocmit în ultimul moment.

O veste bună pentru Timișoara! Astăzi, în cadrul ședinței CTAS din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, studiul privind transformarea Pădurii Verzi în Pădure- parc a primit aviz favorabil! Mulțumesc reprezentanților ministerului care au înțeles importanța acestui proiect, care ne-au susținut în demersurile noastre, chiar dacă cu întârzierea despre care se cunoaște. Totodată, este de apreciat implicarea societății care a realizat acest studiu și care nu a tergiversat lucrurile, înțelegând importanța proiectului pentru orașul nostru”, a afirmat Cosmin Tabără.

În urmă cu doi ani, Romsilva transfera, prin ordonanță de Guvern, Pădurea Verde în patrimoniul Primăriei Timișoara, cu scopul transformării ei într-o pădure-parc. A uitat însă de alei, ceea ce a prelungit procedurile și a întârziat proiectul. Așadar, Primăria Timișoara a avut termen până în luna octombrie a acestui an să realizeze studiul de fundamentare, altfel risca să piardă Pădurea Verde.