Primăria Timișoara, luată cu asalt pentru asigurarea de concentratoare de oxigen bolnavilor de Covid-19

echipament oxigen
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Primăria Timișoara a primit numeroase cereri, în ultima perioadă, din partea medicilor de familie cu scopul de a asigura concentratoare de oxigen pentru bolnavii de Covid-19 care se tratează acasă. În acest moment, 159 de astfel de aparate se află la beneficiari.

Primăria Timișoara informează că, în ultimele zile, a venit un număr mare de solicitări din partea medicilor de familie pentru alocarea de concentratoare de oxigen. În aceste condiții, reprezentanții instituției au ținut să facă mai multe precizări.

Astfel, primăria anunță că medicii de familie care solicită astfel de aparate prin proiectul „Oxigen pentru Timișoara” trebuie să completeze întâi o cerere online pentru a primi echipamentul, disponibilă AICI! „Fiecare cerere va fi procesată și în funcție de disponibilități i se va da curs. Detalii suplimentare puteți afla, apelând numărul de call center 0256-981”, au informat reprezentanții instituției.

În acest moment, 159 de concentratoare de oxigen sunt la beneficiari, dintre care 40 la instituții medicale sau sociale și restul la persoane fizice bolnave de Covid-19 din Timișoara și județul Timiș. În aceste condiții, Primăria Timișoara mai are disponibile 84 de concentratoare pe care le poate oferi celor infectați cu noul coronavirus care se tratează acasă.

Proiectul ”Oxigen pentru Timișoara” este o inițiativă a Primăriei Timișoara și a comunității locale de a sprijini efortul de combatere a pandemiei de Covid-19, prin achiziționarea de echipamente medicale, precum concentratoare de oxigen și pulsoximetre. Aceste aparate sunt oferite, sub formă de împrumut, pacienților cu Covid-19 care au nevoie de oxigenoterapie și sunt tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

Persoanele care doresc să susțină acest proiect pot afla mai multe informații despre cum pot ajuta AICI!