Primăria Timişoara are în plan modernizarea sistemului de iluminat public pe 25 de străzi

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, anunţă că va fi modernizat sistemul de iluminat public în municipiu. Săptămâna viitoare, în şedinţa de Consiliu Local, printre proiecte se află şi aprobarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv. Vizate sunt 25 de străzi din oraşul de pe Bega.

Proiectul se numeşte „Modernizarea şi reabilitarea sistemului de iluminat public în municipiul Timişoara”. Valoarea totală a investiţiei este de peste 10 milioane de lei. Proiectul cuprinde un număr de 25 de străzi din Timişoara, care se vor moderniza prin montarea a 2.248 de aparate de iluminat cu tehnologie LED şi implementarea unui sistem de telegestiune. Acestea sunt: Alexandru Ioan Cuza, Aleea FC Ripensia, Arieş, Cluj, Iuliu Maniu, 3 August 1919, Republicii, Revoluţiei 1989, 16 decembrie 1929, Constantin Brâncoveanu, Dr. Iosif Bulbuca, General Ion Dragalina, Circumvalaţiunii, Drubeta, Eroilor de la Tisa, Gh. Dima, Gh. Doja, Pestalozzi, Mihai Viteazu, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Piaţa Consiliul Europei, Tudor Vladimirescu, Victor Babeş.

„Săptămâna viitoare, în şedinţa de Consiliu Local, vom avea printre proiecte şi unul de aprobare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de iluminat public în Municipiul Timişoara pe un total de 25 de străzi. Mai avem un proiect de iluminat Parcul Botanic, tot aşa, cu tehnologii moderne şi ne pregătim pentru noi fonduri pentru proiecte precum acesta. Consumul va fi de peste trei ori mai mic.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Sursa foto: Renaşterea