Primăria Timișoara înființează noi servicii sociale, cu bani europeni

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Primăria Timișoara are în plan să înființeze trei noi servicii sociale, astfel că a pregătit un proiect privind modificarea organigramei, pe marginea căruia va fi organizată și o dezbatere publică.

Primăria Timișoara a pregătit un proiect de hotărâre privind modificarea și aprobarea organigramei. Asta în condițiile în care intenționează să înființeze trei noi servicii sociale în cadrul Direcției de Asistență Socială. Proiectul a fost trecut pe ordinea de zi a plenului din această săptămână, dar a fost retras de primarul Dominic Fritz, după ce sindicatul din instituție a solicitat organizarea unei dezbateri publice.

Mai precis, va fi realizat un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități pe str. Pavlov, nr. 19, un Centru de zi pentru asistența integrală a adicțiilor, în zona Freidorf, precum și Complexul de servicii sociale Kuncz.

Toate cele trei noi servicii sociale vor fi înființate cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional, urmând a fi create și în jur de 20 de posturi noi.

1000x100 casa brutarului

În ceea ce privește dezbaterea publică pe marginea proiectului de hotărâre, aceasta va avea loc în data de 27 martie, ora 17.00, în sala de consiliu a Primăriei Timișoara și prin platforma online Zoom.

Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 27.03.2023, ora 12. Persoanele care doresc să participe online la dezbatere, vor anunța până cel târziu în data de 27.03.2023, ora 12 intenția de participare și, totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării la ședință prin intermediul platformei online. Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant”, a informat Primăria Timișoara.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01