Primăria Timișoara începe acțiunea de deratizare, pentru a scăpa de șobolanii de pe domeniul public

Primăria Timișoara anunță că, timp de aproape două săptămâni, se va realiza o nouă acțiune de deratizare, cu scopul de a scăpa de șobolanii de pe domeniul public. Timișorenii sunt rugați să sprijine această acțiune și să-și facă curățenie în gospodării.

Primăria Timișoara începe lupta cu șobolanii de pe domeniul public. Reprezentanții instituției anunță că, în perioada 15 – 30 noiembrie, se va desfășura o nouă acțiune de deratizare. Aceasta va fi efectuată de firma Coral Impex SRL și se va stropi cu substanțe avizate de către Ministerul Sănătății.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, a informat Primăria Timișoara.

1000x100 casa brutarului

Reprezentanții instituției transmit că persoanele fizice riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar cele juridice între 1.000 și 2.500 lei, în cazul în care nu realizează lucrări de deratizare și dezinsecție imediat ce constată apariția de rozătoare sau insecte în spațiile proprii.