Primăria Timișoara ia modelul Parisului. Ateliere sportive, filme și concerte pe străzi din centru care vor fi închise circulației, în weekend

strazi pt comunitate

O cursă a bicicletelor, ateliere sportive, concerte, bătaie cu baloane cu apă sau filme vor fi pregătite în cadrul „Străzi pentru comunitate”, un eveniment organizat de Primăria Timișoara în weekend pe mai multe artere care vor fi închise circulației rutiere.

Primăria Timișoara a făcut public programul complet al evenimentului „Străzi pentru comunitate”, organizat în premieră de sâmbătă până duminică. Concret, reprezentanții municipalității au luat modelul Parisului, astfel că vor închide circulației rutiere mai multe străzi din centrul orașului și le vor deschide pentru pietoni și bicicliști.

În fiecare vară, Parisul are „Paris plages”, o operațiune estivală a primăriei, din anul 2002, care închide 3,5 km pe cheiurile Senei, în plin centrul orașului, și îi transformă în loc pentru activități ludice și sportive. Cel mai mare producător mondial de ciment sponsorizează cu nisip. Se aduc palmieri și iarbă, care rămân acolo de la jumătatea lui iulie, până la începutul lui septembrie. Nu vrem să dăm copy-paste la ce se întâmplă în Europa, dar ne inspirăm și adaptăm. Așa că, weekendul viitor, Timișoara se lasă descoperită la pas sau pe două roți, pe tronsoane circulate, în mod obișnuit, de mașini, aducând împreună iubitorii de sport, într-un oraș mai verde”, a informat Primăria Timișoara.

Concret, traficul rutier va fi restricționat în zona evenimentului pe prima bandă a străzii Gh. Lazăr (pe sensul de mers dinspre Str. Gh. Dima spre Calea Circumvalațiunii), pe strada Gh. Dima (ambele sensuri, între Piața Mărăști și giratoriul Piața 700), precum și pe străzile 20 Decembrie 1989 (ambele sensuri, de la intersecția cu Bd. C.D.Loga) și Bd. I.C.Brătianu (ambele sensuri, până la intersecția cu Str. Michelangelo).

În aceste zone sunt pregătite o serie de acțiuni dedicate comunității. Evenimentul începe sâmbătă dimineața, la ora 10.00, în parcarea Kaufland, cu o cursă a bicicletelor. De asemenea, atât sâmbătă cât și duminică, între Clinicile Noi și Piața 700 au loc ateliere și demonstrații sportive, dar și o expoziție cu testare și vânzare de materiale sportive și mijloace alternative de deplasare.

Totodată, sâmbătă, între primărie – Modex și Michelangelo sunt organizate diferite activități distractive, printre care și o bătaie cu apă. În zonă va fi amplasată și o scenă pe care se va dansa zumba și vor concerta trupele timișorene Monokrom, Melting Dice, Amalia Gaiță și Blazzaj.

Potrivit Primăriei Timișoara, în parcarea Hotelului Central vor fi organizate diverse ateliere, precum de realizare a coșurilor de nuiele pentru biciclete sau activități pentru vârstnici și persoane cu dizabilități. De asemenea, în sensul giratoriu din zonă vor fi proiectate filme și documentare.

Primăria Timișoara a alocat o sumă care se ridică la 250.000 lei pentru organizarea acestui eveniment. Programul complet al acțiunii ”Străzi pentru comunitate” este disponibil AICI!