Primăria Timișoara funcționează după o nouă organigramă. Fritz, convins că nu va mai fi contestată

Noua organigramă a Primăriei Timișoara, cu numărul trei, a fost votată, miercuri de către Consiliul Local Timișoara. De data aceasta, primarul Dominic Fritz este convins că nu va mai fi contestată, pe motiv că au fost parcurși toți pașii legali.

Primăria Timișoara funcționează după o nouă organigramă. Miercuri, în ședința de îndată a Consiliului Local Timișoara a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea „organizării şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara”.

Înainte ca proiectul să fie supus votului, primarul Dominic Fritz a luat cuvântul pentru a explica faptul că „am mai votat în iulie anul trecut o organigramă, organigramă care este suspendată de instanță. Instanța a suspendat organigrama din două motive. Nu a anulat, nu s-a pronunțat dacă hotărârea de consiliu local este sau nu legală, l-a suspendat ca în cazul în care cei ale căror posturi s-au desființat ilegal să nu sufere prejudicii. Instanța a spus să așteptăm litigiul pe fond și până atunci așteptăm. Mai mult, instanța a spus că nu știm dacă este un act cu caracter normativ. Dacă este, ar trebui să stea 30 zile în transparență publică și să existe dezbatere publică. Este interesantă această întrebare. La Consiliul Județean Timiș, instanța a declarat că nu trebuie această transparență. De data aceasta, vă spun cu mâna pe inimă că este cel mai bine documentat HCL de reorganizare din ultimii 30 ani. A stat în transparență 30 zile, s-a organizat dezbatere publică. A trecut prin toate procedurile posibile, nu mai există niciun motiv de formă să îl respingă cineva”.

Viceprimarul PNL Cosmin Tabără a dorit să știe dacă sunt angajați ai Primăriei Timișoara care vor rămâne fără locuri de muncă în urma acestei reorganizări, astfel că Fritz i-a răspuns că se desființează opt posturi. „Cu o parte dintre colegi se știe pe ce posturi vor merge, pentru ceilalți colegi fiecare va primi două, trei posturi alternative din care să aleagă”. În final, proiectul a fost votat de 20 dintre cei 25 de consilieri locali prezenți la ședință.

Printre principalele modificări la organigramă ar fi reorganizarea domeniului protecției mediului și al salubrizării și al managementului deșeurilor. De asemenea, va fi înființat Serviciul Transport Feroviar care va gestiona proiectul trenului-tramvai Tmișoara – Reșița și proiecte finanțate prin PNRR și POR privind conectarea infrastructurii feroviare metropolitane și regionale cu transportul public local. Totodată, va fi înființat Biroul Urmărire Contracte și Eliberare Domeniul Public.

În total, numărul de posturi pentru aparatul de specialitate al primarului va fi de 624, mai mic față de cel din prezent.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/