Primăria Timișoara, economie uriașă la curent

iluminat1

Primăria Timișoara a reușit să economisească peste opt milioane de lei la factura de curent, după ce a cumpărat energie electrică de pe bursă, prin Agenția de Achiziții Publice.

Dominic Fritz anunță că Primăria Timișoara a reușit să economisească 8,25 milioane de lei la factura de curent, comparativ cu anul trecut. Asta după ce Agenția de Achiziții Publice Timișoara, înființată în 2022 de către primărie, a realizat o achiziție centralizată.

Agenția a participat la licitație pe bursă și a obținut un preț mai bun, pentru că a cumpărat energie electrică nu doar pentru iluminatul public, dar și pentru Direcția de Asistență Socială, Direcția Fiscală, Poliția Locală și Centrul Regional de Competențe și Dezvoltare a Furnizorilor în Sectorul Automotive. Exact de asta am înființat această agenție după un model care funcționează deja în țări ca Austria, Italia, Portugalia, Finlanda sau Suedia: să cumpărăm la prețuri bune cantități mai mari, pentru mai multe instituții. Să reducem risipa de la bugetul local”, a afirmat primarul Timișoarei.

1000x200 dacus 02

În aceste condiții, edilul-șef se laudă cu faptul că instituția pe care o conduce a reușit să facă economii, chiar dacă prețurile au crescut.

În vremuri de inflație și creșteri de prețuri am reușit să obținem energia electrică la un cost care ne permite să facem economii”, a precizat Dominic Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro