Primăria Timișoara cheltuie 65.000 euro pentru o strategie de modernizare a sistemului de termoficare

colterm2

Primăria Timișoara mai aruncă banii pe încă un studiu. De data aceasta, instituția a încheiat un contract cu o firmă din Cluj-Napoca, în valoare de 65.000 euro, cu scopul întocmirii unei strategii de alimentare cu energie termică a Timișoarei.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Timișoara lansa o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să întocmească strategia de alimentare cu energie termică a orașului. A fost depusă o singură ofertă care a fost considerată neconformă, astfel că licitația s-a anulat.

Iată că în primăvară, Primăria Timișoara a decis să lanseze o nouă licitație publică pentru întocmirea strategiei, care a fost una cu noroc. Așadar, la sfârșitul acestei luni, instituția a semnat contractul cu firma care a câștigat licitația. Este vorba de societatea Servselect din Cluj-Napoca, care va primi 65.000 de euro, cu TVA inclus.

1000x200 dacus 02

Strategia de alimentare cu energie termică a consumatorilor din Municipiul Timișoara va include soluțiile tehnice și economice pentru modernizarea sistemului de încălzire pe tot lanțul producție – transport/distribuție –consum energie, proiecte de investiții până în 2026 și studii pentru continuarea investițiilor după 2026 în vederea: – reducerii pierderilor de energie termică pe rețelele de transport și distribuție a energiei termice și tranziția spre sistem de încălzire centralizată de generația 4 cu utilizarea surselor de energie regenerabile; – reducerii impactului deșeurilor municipale din Timișoara asupra mediului și valorificarea energetică a combustibililor alternativi; – înlocuirii capacităților pe cărbune din SACET Timișoara cu capacități pe gaz natural pentru reducerea emisiilor de CO2”, scria în anunțul de participare la licitație.

Firma din Cluj-Napoca are termen trei luni să întocmească strategia de alimentare cu energie termică a Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro