Primăria Timișoara apelează la creativitatea studenților pentru proiecte privind amenajarea spațiului public

piata victoriei timisoara

Primăria Timișoara intenționează să se folosească de creativitatea studenților de la Universitatea Politehnica în ceea ce privește realizarea de proiecte privind amenajarea spațiului public. Municipalitatea a încheiat un acord de colaborare cu instituția de învățământ superior, în acest sens.

Consiliul Local Timișoara a aprobat, în ultimul plen, un proiect de hotărâre cu privire la încheierea unui acord-cadru de colaborare între primărie și Universitatea Politehnica, prin Centrul de Cercetare în Urbanism și Arhitectură. Astfel, municipalitatea ar urma să primească sprijin din partea studenților în ceea ce privește amenajarea spațiului public din oraș.

Obiectivul acestei colaborări are la bază îmbunătățirea domeniului public prin stimularea cooperării între instituțiile de învățământ superior și administrația publică locală, realizarea de studii și soluții profesionale, creative și practice de amenajare a spațiului public, elaborarea de proiecte la nivel de schiță sau de studii de prefezabilitate pe teme de interes public, realizarea de practică pentru studenți în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, identificarea și corelarea proiectelor comune de interes public, identificarea și transmiterea temelor de proiectare pentru lucrările de diplomă pe amplasamente de interes public, transparentizarea activității administrative în vederea creșterii calității serviciilor de proiectare, realizarea temelor comune de cercetare și consolidarea unei bune relaționări între arhitect, administrație și cetățean”, scrie în proiectul de hotărâre.

Primăria Timișoara speră că va putea crește calitatea spațiului public, cu sprijinul studenților de la Universitatea Politehnica. Durata acestui acord de colaborare va fi de doi ani.