Primăria Timişoara anunţă închiderea creşelor şi anularea evenimentelor culturale

Solicitarea trebuie sã conținã în descriere cel puțin urmãtoarele informații: a) densitatea mulțimii; b) natura contactului dintre participanți (de ex: festival de muzicã sau piesã de teatru, în interior sau în aer liber, amenajarea locului etc.); c) dacã la eveniment vor fi prezenți participanți înregistrați sau neînregistrați; d) ocupația participanților și posibila lor expunere anterioarã; e) numãrul de participanți care vin din țãri sau zone afectate de focare în termen de 14 zile înainte de eveniment; f) vârsta participanților; g) tipul sau scopul evenimentului (sportiv, cultural, politic, etc.); h) durata și modul de cãlãtorie al participanților. Avizul va fi eliberat online, dupã întrunirea comisiei.

După ce Consiliul Judeţean a decis anularea evenimentelor găzduite în spaţiile CJ şi în instituţiile subodonate până în 31  martie, a venit rândul Primăriei Timişoara să ia anumite măsuri de prevenire a contactării coronavirusului.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat astăzi că în perioada 11-22 martie vor fi închise creşele din oraş şi în aceeaşi perioadă vor fi anulate toate evenimentele culturale. Edilul consideră că prin prisma poziţiei geografice Timişoara este un oraş puternic expus şi că trebuie să ia toate măsurile necesare pentru ca acest virus să nu se răspândească

,,Am decis astăzi în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea activităţii creşelor, având în vedere că ele nu au făcut obiectul deciziei naţionale, doar grădiniţele şi şcolile au fost incluse în decizie. Vom opri şi creşele începând de mâine până în 22 martie. În plus, am decis suspendarea tuturor spectacolelor începând de mâine. Cred că Timişoara este un oraş puternic expus. Ştim bine că am avut multe cazuri. Sperăm ca ele să nu se înmulţească. Sutem oameni raţionali şi conştienţi cî poziţia pe care o are Timişoara pe hartă, având în vedere apropierea punctelor de frontieră, Aeroportul Internaţional, ne expune şi ca urmare trebuie să fim precauţi”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Robu consideră că timişoarenii nu trebuie să intre în panică, dar nici să nu abordeze cu lejeriatate subiectul.

,,Este foarte important să acţionăm preventiv, dar e foarte important să vedem cum gestionăm situaţiile care deja se ivesc. Eu fac apel la toţi cetăţenii să fie responsabili şi să se gândească nu numai la problemele imediate, ci pe un orizont de timp mai lung. Trebuie să înţeleagă toţi cei care au fost în medii cu probleme că dacă se încadrează în categoria celor care trebuie să se autoizoleze la domiciliu, trebuie să o facă. Orice nerespectare a acestei reguli poate cauza infectarea unui număr mare de oameni nevinovaţi. Trebuie sancţionaţi drastic cei care transmit virusul, cei care o fac conştienţi că îl au”, a mai spus Nicolae Robu.

Evenimentele de peste 1000 de persoane sunt interzise, iar pentru cele între 200 şi 1000 trebuie să se solicite avizul prealabil de la DSP, să se depună online o solicitare către Comisia de Avizare a Adunărilor Publice, pe pagina www.primariatm.ro/evenimente.

Solicitarea trebuie sã conținã în descriere cel puțin urmãtoarele informații:

a) densitatea mulțimii;

b) natura contactului dintre participanți (de ex: festival de muzicã sau piesã de teatru, în interior sau în aer liber, amenajarea locului etc.);

c) dacã la eveniment vor fi prezenți participanți înregistrați sau neînregistrați;

d) ocupația participanților și posibila lor expunere anterioarã;

e) numãrul de participanți care vin din țãri sau zone afectate de focare în termen de 14 zile înainte de eveniment;

f) vârsta participanților;

g) tipul sau scopul evenimentului (sportiv, cultural, politic, etc.);

h) durata şi modul de călătorie al participanţilor.

Avizul va fi eliberat online, dupã întrunirea comisiei.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/