Primăria Timișoara a început să ridice primele chioșcuri abandonate pe domeniul public

chiosc2

Primele două chioșcuri abandonate pe domeniul public din Timișoara, pline de gunoaie, au fost ridicate astăzi, la solicitarea primăriei. Dominic Fritz susține că acțiunea va continua până când orașul va fi curățat de aceste construcții.

Dominic Fritz a anunțat, pe Facebook, că în cursul zilei de astăzi au fost ridicate primele două chioșcuri abandonate pe domeniul public al Timișoarei. Asta după ce primăria le-a cerut operatorilor de chioșcuri să le ridice de urgență, lucru care nu s-a întâmplat.

Legea nu este negociabilă! Am cerut în urmă cu câteva luni operatorilor de chioșcuri, care le-au abandonat pe domeniul public, să le ridice de urgență, pe cheltuiala lor. Sunt amplasate ilegal, s-au transformat în obstacole pentru deplasare, sunt inestetice și unii le folosesc drept coșuri de gunoi. Însă și răbdarea are o limită. Azi am dispus ridicarea primelor două chioșcuri pline de gunoaie și abandonate de mulți ani. Și vom continua această acțiune până când orașul va fi curățat de aceste construcții. Costurile de ridicare, transport și depozitare le vor fi facturate celor care cred că pot face ce vor ei pe domeniul public”, a declarat primarul Timișoarei.

chiosc1

Dominic Fritz a mai precizat că primăria a venit în ajutorul afacerilor afectate de pandemia de Covid-19 stabilind pentru acest an o taxă simbolică pentru ocuparea domeniului public de doar 10 bani/mp/zi. Adică de aproximativ 3 lei/mp/lună.

Îi avertizez de pe acum pe cei care încă mai au construcții amplasate ilegal pe domeniul public, sau pentru care au declarat suprafețe mai mici decât cele ocupate in mod real, să respecte cu strictețe legea. Toleranța noastră este zero față de orice abatere de la prevederile legale. Străzile, trotuarele, spațiile publice sau verzi sunt ale timișorenilor”, a avertizat Dominic Fritz.