Primăria Teregova investește în educație!

Se fac pași mărunți, dar siguri în vederea concretizării celor patru proiecte educaționale, pentru care Primăria Teregova a primit finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În toamna anului trecut, administrația locală semna patru contracte de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în valoare de peste 16 milioane de lei, în vederea reabilitării, modernizării și dotării a patru clădiri. Mai exact, este vorba despre școala veche din Teregova, acolo unde-și desfășoară activitatea elevii din ciclul primar, despre fosta casă de copii din localitate, unde actualmente învață elevii de liceu, despre școala nouă, așa cum este cunoscută de localnici și unde se pregătesc în prezent elevii din clasele V-VIII, iar cea de-a patra clădire care urmează să fie reabilitată este școala gimnazială din Rusca Teregova. „Se lucrează la trei dintre aceste proiecte, așteptăm doar să se finalizeze proiectul tehnic pentru a scoate lucrările la licitație. Vorbim mai exact despre școala veche din Teregova, despre școala cu clasele I-VIII Rusca Teregova și Liceul Tehnologic «Sfântul Dimitrie» – clădirea fostei case de copii. Iar pentru cel de-al patrulea proiect, școala nouă Teregova, unde-și desfășoară activitatea ciclul gimnazial, a fost scos la licitație proiectul tehnic și cel de execuție.”, a declarat primarul comunei Teregova, Maria Damian.

Deși și-ar fi dorit ca toate aceste proiecte să fie ceva mai avansate, Maria Damian spune că aceste întârzieri nu țin neapărat de administrația locală. „Lucrurile merg extrem de încet, însă, de cele mai multe ori, lucrurile nu țin neapărat de administrația locală. Sunt anumite documente, anumiți pași pe care suntem obligați să-i urmăm. E birocrație mare, dar vrem, nu vrem, trebuie să urmăm acești pași. Eu îmi doresc ca undeva prin luna august, sau, hai, să nu fiu chiar așa de optimistă, să demarăm lucrările la școala nouă din Teregova prin septembrie. Sigur, momentul va coincide cu deschiderea unui nou an școlar, dar asta este situația, nu avem ce face. Ne vom organiza astfel încât să fie în regulă și pentru elevi, și pentru cadrele didactice, dar și pentru continuarea lucrărilor.”, a concluzionat Maria Damian.

leader board 728 x 90 px