Primăria Reșița vine în sprijinul pensionarilor care de miercuri nu ar trebui să mai iasă din case

Pentru a ajuta persoanele de peste 65 ani care nu au aparținători, Primăria Municipiului Reșița, prin Direcţia de Asistenţă Socială, oferă sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, a medicamentelor şi pentru plata facturilor urgente.

Pentru a solicita ajutorul, Primăria a pus la dispoziția cetățenilor în cauză numărul de telefon verde: 0800 420 242. Programul de lucru: luni – joi: 8.00-16.00 vineri: 8.00-13.00.

ONG-urile, asociaţiile și persoanele fizice care doresc să se alăture acestui demers, în calitate de voluntari, se pot înscrie la adresa de e-mail: asistenta.sociala@primariaresita.ro.

În această situaţie de criză, Primăria face apel la societatea civilă din municipiul Reşiţa să sprijine instituţiile publice, iar dacă identifică persoane cu vârsta de peste 65 de ani fără susţinători sau altă formă de ajutor, să sune la numărul de telefon verde 0800 420 242.

În Reșița sunt 13.000 de pensionari cu vârste de peste 65 de ani, dintre care aproape 1.000 sunt pensionați de gr. I și II, care au nevoie permanent de îngrijire. Nu se știe numărul persoanelor singure, fără aparținători, prieteni sau cunoscuți.