Primăria Reşiţa, raport public la ceas de seară! „În zilele care urmează se va acționa în special pe microraioane, cartiere și zonele înguste“

Primăria Reşiţa explică, printr-un comunicat de presă remis redacţiei duminică în jurul orei 18, cum s-a intervenit în municipiu de-a lungul ultimelor 48 de ore petrecute sub cod portocaliu de ninsori.

„Județul Caraș Severin s-a aflat timp de 48 de ore sub cod portocaliu de ninsori, fapt care a determinat o mobilizare în forță a echipelor de intervenție și la nivelul Municipiului Reșița. Astfel, începând de vineri seara, angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului au acționat la nivelul municiului cu cinci utilaje cu lame și sărărițe, două utilaje cu lame și rezervoare de clorură, două tractoare cu lame tractate, un utilitar 4×4 pentru zonele înguste și pentru intervenții rapide. Mai mult, au fost închiriate utilaje de la agenții economici pentru a se putea face față solicitărilor. S-au consumat până în această seară aproximativ 75 de tone de sare și 20 de tone de clorură. Stocurile sunt suficiente pentru perioada următoare. În zilele care urmează se va acționa în special pe microraioane, cartiere și zonele înguste. Pe arterele principale ale municipiului se circulă fără probleme, dar în condiții de iarnă, probleme mai există în cartierele limitrofe și localitățile aparținătoare unde încă se mai intervine și la această oră“, transmite Biroul de Comunicare și Relații cu Publicul al Primăriei Municipiului Reșița.

Totodată, Primăria Reșița face apel către toți cetățenii, persoane fizice și juridice, asociații de locatari/proprietari, instituții publice și private și operatori economici să intervină pentru a degaja zăpada și gheața de pe trotuare și căile de acces asigurând astfel circulația normală a cetățenilor, în conformitate cu prevederile legislative privind obligațiile și răspunderile care revin atât autorităților administrației publice, agenților economici, cât și cetățenilor pentru buna gospodărire a localității. Mai precis: Hotărârea Consiliului Local nr. 69/2014 privind măsurile pentru buna gospodărire a localități, cap. A, art. c), dar și Hotărârea Consiliului Local nr. 95/2016 privind Regulamentul de funcționare a asociațiilor de locatari/proprietari, cap. III art.16, lit B), alin. (23).

„Începând de luni, 17 decembrie 2018, inspectorii din cadrul Primăriei Municipiului Reșița vor efectua controale pe raza municipiului urmând a aplica sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare, cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei“, avertizează municipalitatea.