Primăria Reșița pregătește terenul pentru viitori investitori!

explo 1000x200

Sute de salcâmi au fost plantați sâmbătă în zona haldinei de zgură din Valea Țerovei. Obiectivul principal este limitarea noxelor rezultate din exploatare, astfel încât viitorii investitori care vor alege să își deschidă afaceri în parcul industrial să nu întâmpine niciun disconfort.

Firma Autoliv, împreună cu Primăria Reșița, au decis să transforme parcul industrial într-o zonă atractivă pentru viitorii investitori. Așa că sâmbătă 400 de salcâmi au fost plantați în zona haldinei de zgură a TMK Reșița. La acțiune a participat și primarul Nelu Popa, care speră că activitățile de înfrumusețare a parcului industrial îl vor face mult mai atractiv pentru oamenii de afaceri.

„Este vorba despre o perdea de salcâm care va filtra pulberile de noxe rezultate din procesul de exploatare a haldinei de zgură. Este o soluție de moment, sperăm ca pe viitor să găsim și o variantă pentru acoperirea cu pământ a haldei. Amintiţi-va cum arăta acest loc cu puţin timp în urmă. Avem toate motivele să fim încrezători, mai ales că mai mulţi investitori s-au arătat interesaţi de parcul industrial al Reşiţei. O să reuşim încet, încet, să-l amenajam şi să-l folosim la adevărata sa valoare”, a spus primarul Reșiței.

Acțiunea de plantare a fost una e voluntariat la care au participat peste 200 de angajați ai firmei Autoliv, dar și personal din cadrul Primăriei Reșița.

banner 970 x 250