Primăria Reșița obține acreditare Erasmus+ pe domeniul educație școlară

Peste 400 de profesori de la școlile din oraș vor putea participa la cursuri de formare profesională în state ale Uniunii Europene. Pentru următorii cinci ani, sunt planificate peste 600 de deplasări în acest scop.

Din acest an, unitățile administrativ-teritoriale din România sunt eligibile pentru acreditări de formare în domeniul educațional. În acest context, municipiul Reșița a început demersurile pentru obținerea de finanțări din fonduri europene pentru cursuri de formare a profesorilor, după ce, în ultimii ani, administrația locală s-a concentrat, prin proiectele derulate, pe lucrări de reabilitare și modernizare a școlilor și grădinițelor din oraș.

UAT-urile au obligația de a investi în infrastructură și dotări, lucru care se vede în Reșița prin reabilitarea tuturor spațiilor de învățământ și prin proiectele de dotare care sunt în lucru în acest moment. În același timp, Primăria Reșița consideră că pentru creșterea calității actului educațional, sunt la fel de importante și investițiile în dezvoltarea resurselor umane disponibile în sistemul de învățământ local. Astfel, în primul an în care primăriile sunt eligibile pentru acreditări de formare în domeniul educațional, UAT Reșița este singura primărie din țară care obține acreditare Erasmus+ pe domeniul educație școlară, în vederea participării la cursuri de formare în orașe europene a profesorilor din Reșița.”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

1000x100 casa brutarului

Proiectul este coordonat de municipalitate, în parteneriat cu Grupul Local de Educație, într-un consorțiu care este format din 12 unități de învățământ. La consorțiul constituit pot adera și alte unități de învățământ din Reșița, pe parcursul celor cinci ani în care este valabilă acreditarea obținută. De asemenea, prin acest proiect, se asigură finanțarea pentru o formare de foarte bună calitate pentru peste 400 de profesori de la școlile din Reșița, prin participarea acestora la cursuri oferite de furnizori din state ale Uniunii Europene.

Obiectivul avut de Primăria Reșița este acela de a crea un grup de profesori deschiși pentru inovare și dezvoltare, care să se formeze într-un model de predare european, pe care îl vor pune în practică la clasă, astfel crescând calitatea actului educațional din orașul nostru. Pentru următorii cinci ani sunt planificate peste 600 de deplasări pentru participarea la cursuri de formare atractive, care să stimuleze și să contribuie la dezvoltarea profesorilor reșițeni. Domeniile pe care le vizăm pentru formarea profesorilor sunt: digitalizare, dezvoltare durabilă și incluziune”, mai precizează municipalitatea.