Primăria Reșița începe lupta cu insectele pe toate căile

promovare online Timisoara Casa Auto

În Reșița, administrația locală începe lupta cu insectele. Odată cu încălzirea vremii, crește numărul de muște, țânțari și căpușe, așa că Primăria a programat acțiunile de dezinsecție.

Primăria Municipiului Reșița a programat prima etapă a programului de combatere a insectelor la nivelul orașului. Acțiunile, care se vor desfășura atât la nivelul solului, cât și aerian, vor avea loc luni și marți, urmând să fie reluate după 14 – 21 de zile.

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura după cum urmează:
– luni, 26 iunie, între orele 18.30 și 21.00;
– marți, 27 iunie, între orele 6.30 și 9.00.

Dezinsecția cu mijloace terestre se va desfășura după cum urmează:
– luni, 26 iunie, începând cu ora 21.00;
– marți, 27 iunie, începând cu ora 6.30.

Pe durata dezinsecției efectuate cu mijloace terestre, cetățenii sunt sfătuiți să păstreze distanța.

promovare banner maxagro

Tratamente împotriva căpușelor se vor aplica în Parcul Cărăşana, Parcul Copilului, Parcul Tricolorului, Parcul Siderurgistului, Grădina Zoologică „Ioan Crișan” și toate locurile de joacă de pe raza municipiului Reșița și cartierele aparținătoare.

Tratamente de la sol vor fi aplicate pe toate suprafețele verzi ale municipiului, maluri de râu, liziera pădurii și principalele artere de circulație, cât și în cartierele și localitățile aparținătoare municipiului.

În caz de vreme nefavorabilă, tratamentul aerian se va reprograma.

„Recomandăm tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiind că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată”, anunță Primăria Municipiului Reșița.

publicitate tmc 640