Primăria Reșița caută un nume potrivit pentru viitoarea Galerie de Artă

expo anca andrei
po 1000x100px (3)

Lipsa unui spațiu expozițional cu caracter permanent în zona centrală a municipiului Reșița a determinat reprezentanții autorității locale să aprecieze că ar fi nevoie de așa ceva.

Parterul Casei Municipale, locul unde se oficiază căsătoriile, urmează să fie dedicat artei în formele sale cele mai diverse, precum și evenimentelor culturale. Consilierul primarului Ioan Popa pe probleme de cultură, Dorinel Hotnogu, a propus lansarea unui concurs de idei pentru a găsi cea mai sugestivă denumire atribuită acestei incinte pentru expoziții permanente.

Ideea a fost transmisă ieri, la finisajul expoziției de „Viori deconstruite” – omagiu adus tatălui său de către fosta înotătoare olimpică originară din Reșița, Anca Andrei.

„Acest eveniment artistic a fost primul dintr-o serie de acțiuni, pentru că dorim să consacrăm acest spațiu să devină o galerie de artă. Practic, putem spune că doamna Anca Andrei a inaugurat viitoarea Galerie de Artă a Primăriei municipiului Reșița. În acest sens, îi provocăm pe toți iubitorii de artă și nu numai să facă propuneri pentru un nume sugestiv, reprezentativ pentru această incintă,” a menționat consilierul cultural Dorinel Hotnogu.

banner 1000 x 100 hd

viori 2

Câteva dintre viorile experimentale păstrate de mai bine de o jumătate de veac în forma lor inițială au fost descompuse și reașezate în diverse combinații artistice, mult apreciate de publicul care a vizitat expoziția deschisă la jumătatea lunii iulie, la Reșița. Lucrările vor călători în Germania, la Bremen, acolo unde locuiește iubitoarea de artă, care nu exclude reeditarea unui asemenea eveniment artistic.

03 britannia 1000 x 100 gif