Primăria Reșița asfaltează de două ori mai scump decât pe vremea lui Crina!

Fostul viceprimar al Reșiței, despre care s-a tot spus că ar fi folosit stația de asfalt a orașului în avantajul firmei sale, cu prejudicii pentru Primărie, acuză actuala administrație publică locală de management defectuos!

Prezent în redacția Express de Banat pentru interviul live realizat de Dan Popoviciu, Ioan Crina a explicat ce avantaje a adus orașului în momentul în care firma sa producea asfalt în stația municipalității. Lucru contestat și prezentat ca o afacere scandaloasă  de către primarul Nelu Popa. „Atunci făcusem o treabă foarte bună pe care numai unul care habar nu are ce înseamnă o stație de asfalt nu o înțelege. Reșița asfaltează acum cu de vreo două ori prețul asfaltului! Neavând lucrări de anvergură, practic, ei produc 100 de tone sau 50 de tone de asfalt. Deci, pornesc, încălzesc bitumul, îl țin cald pentru că pe ăla trebuie să îl ai la 140-150 de grade, fac 30-40 sau 100 de tone, pe care stația respectivă le produce în vreo două ore. Opresc, după care mâine iar încălzesc bitumul sau îl țin cald. Când faci socoteala, eu m-am speriat de ce costuri erau. Eu am propus atunci simplu, să facem ca la moară, adică să îi cerem clientului să vină cu tot ce trebuie pentru asfalt, noi să îl prelucrăm și să îi luăm banii pe prelucrare. Atunci am luat 50% în plus față de prețul care era pe piață și au fost doi ani în care stația de asfalt a ajuns pe profit”, a spus fostul viceprimar, actualmente consilier județean.

Acesta a criticat și felul în care primarul Popa a gândit refacerea carosabilului din oraș. Crina susține că, în cazul în care ar fi câștigat bătălia electorală din 5 iunie 2016, ar fi reparat fiecare stradă cu asfalt produs în secția Primăriei. „În loc să fac un metru de asfalt unde era săpătura eu, Primărie, făceam toată banda și pe anumite porțiuni cheltuielile erau foarte mici. Dacă cer public să vedem cât a costat asfaltul făcut acolo în stație, eu vă garantez că îl fac la jumătate de preț!”, a mai afirmat Crina.

Cu doar câteva luni în urmă, DNA Timișoara a ridicat mai multe documente legate de stația de asfalt a Reșiței, dar Ioan Crina stă liniștit, deoarece, din punctul său de vedere totul a fost perfect legal. Și, mai mult, orașul a avut numai de câștigat!