Primăria Oțelu Roșu întinde din nou o mână de ajutor Liceului Bănățean

Liceul Bănățean din Oțelu Roșu, cea mai mare și importantă instituție de învățământ de pe Valea Bistrei este ajutat să acorde condiții optime de învățare elevilor. Din bugetul orașului și cu aprobarea Consiliului Local vor începe reparații la acoperișul liceului.

Furtuna de acum doi ani a făcut pagube în orașul de pe Bistra, unul dintre obiectivele afectate a fost Liceul Bănățean, astfel că în urma raportului de evaluare al Prefecturii Caraș-Severin, Guvernul a oferit o parte din materialele necesare reparării acoperișului clădirii.

Mâna de lucru a fost oferită de către administrație însă materiale de construcții nu au fost suficiente astfel că unitatea școlară a apelat la bugetul orașului.

Așteptăm în aceste zile să fie virată suma de 63.000 de lei necesară acoperirii reparațiilor acoperișului școlii, după care vom scoate la licitație execuția lucrării. Noi am primit materiale anul trecut însă am putut acoperi doar problemele grave, iar acum acoperișul va fi reparat în totalitate în zonele unde nu s-a intervenit deloc”, ne-a declarat directorul Liceului Bănățean, prof. Daniela Chelbea.

O altă investiție de la bugetul local este în reabilitarea termică a corpului D al liceului o lucrare care este în derulare după cum precizează directorul liceului Daniela Chelbea:

Noi am solicitat sprijinul Primăriei Oțelu Roșu și pentru a doua clădire afectată de aceeași furtună de acum doi ani și domnul primar Luca Mălăiescu ne-a promis că va iniția un proiect de hotărâre care între timp a fost aprobat, astfel că s-au alocat fonduri de 130.000 de lei pentru schimbarea tuturor geamurilor din acest corp de clădire cu unele din termopan. Sunt peste 100 de geamuri și câteva uși ce sunt schimbate de către o firmă autorizată”, ne-a mai precizat Daniela Chelbea.

Directorul unității de învățământ ne-a spus că acest corp de clădire D, fost internat al liceului astăzi găzduiește muzeul de geografie și literatură Tiberiu Boșcaiu.

„La parterul acestei clădiri și o parte din etajul I va funcționa de acum Grădinița Baptistă care a primit spațiu prin hotărârea Consiliului Local. Și noi ne-am propus ca la etajele 2 și 3 să reabilităm din bugetul propriu spațiile anul viitor, pentru a amenaja un centru multifuncțional, să mutăm biblioteca școlii și să mai oferim elevilor și un centru de documentare”, a mai spus Daniela Chelbea.