Primăria Caransebeș va investi 4 milioane de lei în reabilitări și reparații străzi în acest an

Bugetul Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare este estimat pentru acest an la peste 9 milioane de lei. Banii reprezintă atât achitarea cheltuielilor salariale, a combustibilului, de întreținere și altele cât și pentru reparații străzi și lucrări de investiții.

Primarul Municipiului Felix Borcean ne-a prezentat o estimare pentru acest an a bugetului SPIR care face parte din bugetul local, ce se va aproba la următoarea ședință de lucru a Consiliului Local.

La SPIR, avem 5, 2 milioane de lei pentru întreținere și reabilitare, reparații străzi și achiziții utilaje și pentru investiții 4 milioane de lei. Deci un buget total pentru lucruri care se vor vedea în oraș în anul acesta de circa 9,2 milioane de lei. Printre ele aș menționa sistemul de recirculare la Ștrand pentru cele 2 bazine, padocul de animale care are o alocare bugetară de circa 200.000 de lei și modernizarea unor străzi, asta însemnând străzile la care m-am gândit eu în primă fază: A. I. Cuza de care tot am vorbit, Ciprian Porumbescu, Dimitrie Sturza, I.G. Duca, I.C. Brătianu, astea sunt toate în zona cartierului Racovița și acea prelungire a străzii Godeanu din Teiuș care să unească Teiușul cu Valea Cenchi. Sunt câteva dintre ele, nu sunt toate. De asemenea pentru trotuare cu pavele suma de 600.000 de lei am prevăzut și pentru platforme subterane de deșeuri 150.000 de lei. Dar sumele acestea pot fi ajustate în urma alocărilor pe care le primim de la Consiliul Județean. De asemenea închiderea Dâlmei cu acel circuit nu e o sumă foarte mare, circa 10.000 de lei”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Prima lucrare mai amplă din acest an se realizează în aceste zile, pe strada Tudor Vladimirescu, de la podeț la ieșire spre Ardealului. Strada a fost afectată atât de săpăturile pentru rețeaua de canalizare cât și de condițiile meteo de peste iarnă și a fost cuprinsă pe reparații de către SPIR.