Primăria Caransebeș pune pe masă 400.000 de lei pentru facturile Spitalului Municipal

untitled design set 970x90 px

Primăria Caransebeș ar putea să-și ia angajamentul achitării facturilor la utilități ale Spitalului Municipal de Urgență. Primarul Borcean promite că va găsi soluții financiare, mai ales că propunerea de buget pe 2020 va fi una mai optimistă față de 2019.

Edilul urbei de pe Timiș și Sebeș a purtat discuții atât cu directorul economic al Primăriei, Horia Irimia, cât și cu managerul spitalului, Adrian Cican, care i-a adus la cunoștință că lunar utilitățile (gaz, curent, apă, gunoi) costă Spitalul în jur de 400.000 de lei.

Văd un reviriment managerial la spital și atunci trebuie susținut, pentru că în anii trecuți nu am sesizat lucrul acesta și atunci nici din partea Primăriei, recunosc, nu am făcut prea mari eforturi în direcția asta. Deși mă gândesc și la alte investiții care trebuie făcute în oraș, anul acesta ne focalizăm atenția pe acest obiectiv: Spitalul, pentru că am observat că este principala preocupare și a cetățenilor, s-a creat așa un soi de isterie în jurul Spitalului, poate reușim ca până la finalul anului să ajungem să observăm că Spitalul din Caransebeș începe să scadă vertiginos din arieratele și datoriile pe care le are.”, a declarat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

publicitate ziar expresb 1000x100

Prin atribuirea unui buget pentru achitarea utilităților la Spital ar fi mai ușor de lucrat și pentru conducerea spitalului, care tot timpul venea pe ultima sută de metri cu tot felul de urgențe, spune Horia Irimia, directorul Direcției Economice a Primăriei Caransebeș: „Întruna venea Spitalul în situații de criză: ba ne taie gazul, ba ne trebuie pentru acreditare și atunci cel mai simplu este dacă se alocă o anumită sumă pe an, am dat banii aceia și după nu mai pot să vină cu tot felul de solicitări în ultima secundă pentru că în administrație nu merge de pe o zi pe alta”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/