Primăria Bănia mizează pe „Anghel Saligny” pentru apă, canal și asfalt

Administrația locală din Valea Almăjului mai are la dispoziție doar câteva săptămâni pentru a solicita finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, prin care sunt alocate fonduri pentru proiectele de construcție și modernizare a drumurilor, a rețelelor de apă și canalizare.

Alexandru-Vichentie Albu, primarul comunei Bănia, are în lucru documentația pentru trei proiecte de investiții care urmează să fie depuse la Ministerul Dezvoltării, în vederea finanțării lor prin Programul „Anghel Saligny”, lansat la finele lunii septembrie, și prin care unitățile administrativ-teritoriale din mediul rural pot accesa fonduri pentru modernizarea infrastructurii locale.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Avem în lucru documentația pentru trei proiecte pe care dorim să le depunem pe noul program de investiții. O primă solicitare va fi pentru alimentarea cu apă a satului Gârbovăț și pentru suplimentarea sursei de apă în localitatea Bănia, pentru a nu mai întâmpina probleme cu apa în perioadele de secetă. De asemenea, cea de-a doua solicitare o facem pentru introducerea sistemului de canalizare în comună, iar cea de-a treia, pentru asfaltarea drumului comunal Bănia – Eftimie Murgu. Am căzut de acord cu primarul din Eftimie Murgu să solicităm împreună fonduri pentru acest tronson de aproximativ 6 km. Noi vom cere finanțare pentru porțiunea care se află pe teritoriul nostru administrativ, iar ei pentru partea lor.”, ne-a declarat primarul Alexandru-Vichentie Albu.

banner maxagro