Prima școală din Timișoara cu clădiri inteligente

colegiul hendi coanda

Primăria Timișoara vrea să transforme Colegiul Tehnic „Henri Coandă” în prima școală cu clădiri inteligente din oraș, urmând a fi utilizate surse regenerabile de energie obținute prin montarea de panouri solare. Investiția se ridică la 23 de milioane de lei.

Investiție importantă la o unitate de învățământ din Timișoara. Primăria anunță că va solicita 14 milioane de lei din Fondul de Mediu pentru transformarea Colegiului Tehnic „Henri Coandă” în prima școală cu clădiri smart din oraș. În acest moment, municipalitatea are în lucru documentația pentru obținerea acestor bani, cu scopul reabilitării liceului timișorean.

Astfel, în următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor dezbate actualizarea documentației tehnico-economice, faza DALI, și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”. Bugetul total estimat pentru acest proiect este de aproape 23 milioane de lei.

Aproape 700 de copii vor putea să învețe în prima școală cu clădiri smart din Timișoara. Este un prim proiect care trebuia făcut demult și care devine cu atât mai relevant acum, când vedem cât de importantă este energia verde în contextul actualei crize energetice. Clădirile colegiului vor utiliza surse regenerabile de energie obținute prin montarea de panouri solare și cinci corpuri de clădire vor fi reabilitate termic: clădirea colegiului și laboratoarele, internatul, atelierul, cantina și sala de sport. De asemenea, vom reface cu ajutorul fondurilor nerambursabile și toate instalațiile din interior, precum și sistemele de iluminat. Practic, vorbim despre prima instituție cu clădiri inteligente din oraș”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cofinanțarea Primăriei Timișoara la acest proiect se ridică la 8,9 milioane de lei, reprezentând contribuția proprie la cheltuielile eligibile și neeligibile.

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/