Prima parcare supraetajată din Caraș-Severin va fi ridicată la poalele Semenicului!

multi storey car park

420 de locuri de parcare, pe o suprafață de 3.000 pătrați este propunerea municipalității reșițene pentru zona turistică Semenic-Văliug-Crivaia. Proiectul a primit vot favorabil!

Aleșii reșițeni au aprobat în unanimitate, în ședința ordinară din această săptămână, studiul de fezabilitate pentru proiectul de amenajare a unei parcări supraetajate, care să deservească domeniul turistic Semenic.

Investiția vizează îmbunătățirea accesului turiștilor în zona turistică Semenic – Văliug – Crivaia, prin construirea unei parcări publice supraetajate, pe un teren de 3.000 de metri pătrați, în localitatea Văliug, pe șase nivele, P+4E+terasă, cu o capacitate de 420 de locuri de parcare, din care cinci destinate persoanelor cu dizabilități, și încă șase pentru încărcare electrică.

1000x200 dacus 02

Conform referatului de aprobare, parcarea nu se învecinează cu alte construcții și va deservi stația de telegondolă propusă a fi realizată în apropiere prin proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Semenic”, derulat de Primăria Reșița, în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug.

Valoarea totală a investiției, conform devizului general de lucrări, este 48.724.725,93 de lei, din care 42.118.583,58 de lei sunt pentru construcții și montaj.

publicitate si promovare online banner maxagro