Prima ninsoare din an în Timișoara. Cum acționează primăria?

A nins duminică spre luni noapte la Timișoara, iar primarul Dominic Fritz spune că firma responsabilă de deszăpezire în orașul de pe Bega are totul pregătit ca să facă față iernii. 

„În fiecare noapte, o echipă de la Brantner n.r, societatea de salubrizare și deszăpezire) verifică situația pe poduri și la intrările în oraș, pentru a decide dacă e nevoie de materiale antiderapante sau sare, prevenind poleiul. Reprezentanții Brantner m-au asigurat că au suficient personal la dispoziție, disponibil 24 ore din 24, pentru a ieși pe străzi cu utilajele de îndată ce începe ninsoarea sau înainte de-a da înghețul. În cazuri extreme, vor ajuta și societățile din subordinea Primăriei.”, a explicat Dominic Fritz.

Într-o primă etapă sunt curățate podurile, pasajele, viaductele și intrările în oraș, apoi principalele intersecții și bulevarde, stațiile de transport în comun și străzile pe care circulă acestea. Se continuă cu restul străzilor. Fritz mai spune că SDM va aduna grămezile de zăpadă de pe marginea drumului.

„Îmi doresc ca fiecare timișorean să aibă la rându-i grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea.”, a mai spus Dominic Fritz.

Recomandările polițiștilor

IPJ Timiș recomandă șoferilor să circule preventiv, cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

„Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.”, transmite IPJ Timiș.

Pietonilor, polițiștii le recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Informații actualizate despre situația traficului se găsesc aici. Este recomandat să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

tmc 640