„Prima investiție extrem de importantă după 1990 pe care statul o face cu capital 100% românesc!“

În cadrul vizitei de lucru efectuate ieri în județul Caraș-Severin, Mihai Fifor, ministrul Economiei, a ajuns și la Moldova Nouă, acolo unde ştie că există o rezervă uriașă de cupru în subsolul localității, cu un potențial indiscutabil.

Fifor a spus că încearcă să aducă un investitor la Moldomin, care are licența de exploatare de la Moldova Nouă și care ar urma să susțină funcționarea unei fabrici de cupru la Cupru Min. Este vorba despre construirea la Zlatna, lângă Abrud, a unui combinat metalurgic pentru prelucrarea cuprului, în care Moldomin Moldova Nouă ar putea avea un rol extrem de important.

Moldomin împreună cu Cupru Min ar putea să furnizeze necesarul de minereu de cupru ce ar urma să fie prelucrat în combinatul de la Zlatna. „Ne dorim să nu mai exportăm minereu de cupru, ci ne dorim să prelucrăm acest minereu în țară, pentru a-i crește valoarea și pentru a reporni industria metalurgică neferoasă. Este, cred eu, prima investiție extrem de importantă după 1990 pe care statul o face cu capital 100% românesc! Calculele ne arată că acest combinat ar avea nevoie de circa 100.000 de tone minereu pe lună, pentru a avea profit”, a mai spus ministrul Mihai Fifor.