Prima iarnă de încercare pentru Primăria Caransebeș! Instituția se descurcă singură în lupta cu zăpezile! [VIDEO]

Pentru prima dată după mulți ani, Primăria Caransebeș se descurcă singură cu lucrările de deszăpezire de pe străzile orașului.

Dreși a nins ore bune în ziua de Crăciun, Serviciul de Reparații și Reabilitare Străzi al Primăriei Caransebeș a reușit să curețe străzile pentru a se circula în condiții bune. Potrivit șefului serviciului, Ion Gheorghe Ștefan, s-a lucrat de la ora 17.00 până la ora 4.00 a dimineții, cu două echipe de lucru care au răspândit material antiderapant.

„Am consumat 40 de tone de sare și aproape 6 tone de clorură, care are eficiență mai bună pentru că rezistă la -30 de grade. Avem câte doi șoferi pe cele două autoutilitare cu echipe a câte trei oameni de la drumuri, care asigură permanența serviciului de deszăpezire. Deși astăzi este soare, pentru noi situația de criză nu se încheie, pentru că mâine avem informații că o să ningă din nou, iar peste noapte se vor înregistra -7 grade Celsius. Buletinul meteo pe care-l consult în fiecare zi nu prea dă greș astfel că noi suntem pregătiți pentru încă o perioadă de intervenție preventivă permanentă. Astăzi sau mâine vor mai intra în depozit încă 100 de tone de sare pentru a fi pregătiți”, a menționat șeful SPIR.

Singura problemă a celor de la drumuri este parcarea mașinilor pe carosabil în locuri nepermise și mai ales față în față, de o parte și de cealaltă a carosabilului.

„Este de evitat lăsarea mașinilor parcate în zonele aglomerate, mai ales în paralel una față de cealaltă pe carosabil, pentru a putea intra utilajele de deszăpezire. Am întâmpinat probleme pe strada Potocului, unde parchează și pe o parte și pe cealaltă, noroc că s-a transformat o stradă în sens unic pentru că altfel aveam mari greutăți, iar pe Tudor Vladimirescu, porțiunea care a rămas doar cu pietriș a fost mai greu de curățat, însă am făcut tot posibilul să rezolvăm și această problemă”, ne-a menționat Ion Gheorghe Ștefan.

Sursă foto: Arhivă