Prima fraudă dovedită cu fonduri PNRR, o șansă în plus pentru noul Spital Județean de Urgență Reșița!

popa nelu romeo dunca
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Patronul unei firme de proiectare a recunoscut în fața procurorilor DNA că a depus documente false pentru a câştiga un contract privind construirea unui spital în Constanţa din fonduri alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență!

Nelu Popa și Romeo Dunca mizează pe reconfigurarea listei de investiții în sănătate aprobate de către Comisia Europeană spre a fi finanțată prin PNRR. Și asta pentru că noul spital județean de urgență pe care cei doi vor să-l construiască la Reșița nu se află nici pe lista scurtă, nici măcar pe cea extinsă pe care România a trimis-o comisarilor europeni. Nu se află pentru că, la vremea depunerii PNRR de către țara noastră la Comisie, documentația pentru noul Județean nu era întocmită. Abia acum se lucrează la Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic, însă se merge pe ideea că multe dintre proiectele incluse în lista respectivă nu vor fi validate, iar altele, cum e cazul spitalului de la Reșița, le vor lua locul. Și ceea ce s-a întâmplat la Constanța nu face altceva decât să crească și mai mult speranțele pe malul Bârzavei.

DNA a sesizat Tribunalul Constanţa după ce patronul unei firme de proiectare a depus documente false pentru a câştiga un contract privind construirea unui spital. Omul de afaceri a semnat deja un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu procurorii anticorupție pentru comiterea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi participaţie improprie (sub forma instigării) la tentativă la folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Dosarul de corupție e legat de contractul pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul “Construire şi dotare Spital Municipal Policlinic” din Constanţa.