Prima femeie ginecolog din istoria Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă

După mai bine de patru decenii, în urma posturilor vacante scoase la concurs de unitatea spitalicească de la malul Dunării, secția de Obstetrică Ginecologie are un specialist de sex feminin.

Irina Zorzoană este un alt medic care părăsește capitala Banatului pentru a fi alături de pacientele din Moldova Nouă și din împrejurimi. Despre cum a aflat de postul vacant, medicul Zorzoană declară pentru expressdebanat.ro: „Am aflat despre postul scos la concurs în ziarul Viața Medicală. Era un post vacant pe secție și, deocamdată, singurul disponibil în proximitate, eu făcând atât facultatea, cât și rezidențiatul la Timișoara (Clinica Odobescu). Am participat la concurs cu o altă colegă, care va veni și ea, din luna ianuarie a anului viitor, pe ambulator”.

Cu privire la schimbarea bruscă dintr-un oraș mare într-un oraș mic, specialistul în obstetrică ginecologie consideră că acest lucru nu ar fi o problemă, ci mai degrabă, infrastructura: „E mai greu cu drumul! Ar fi bine dacă s-ar rezolva această problemă pentru că atunci nu am mai pierde foarte mult timp pe drum. Astăzi, de exemplu, am încercat și varianta de drum prin Serbia. Într-adevăr, este mult mai bun drumul față de cel obișnuit (Timișoara – Moravița – Oravița – Moldova Nouă)”.

Irina Zorzoană și-a început deja activitatea în cadrul spitalului de la malul Dunării, programul acesteia fiind de luni până vineri, la etajul trei al unității spitalicești: „Acum e puțin mai greu cu organizarea. Așteptăm să vină actele de la Casa de Asigurări pentru ca femeile să poată veni cu biletul de trimitere pentru a fi consultate”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Venirea unui specialist de sex feminin la Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Orășenesc le-a determinat deja pe câteva din reprezentantele sexului frumos să-i bată la ușă medicului Zorzoană: „Eu sper ca toată lumea să fie încântată de faptul că, acum, au un specialist, în ginecologie, femeie. Am avut deja contact cu primele paciente. Sigur, ele se simte în regulă și cu medic ginecolog bărbat, fără nicio problemă, dar unele dintre ele, poate, eu știu, așa cred că se simt mai dezinvolte când vine vorba de un medic femeie și atunci pot să spună mai multe detalii”.