Prima ediție a festivalului de film se va desfășura în aer liber la Oțelu Roșu

Primăria din orașul de pe Valea Bistrei organizează prima ediție a festivalului „Oțelu-Roșu Film Festival”. De luni, 17 august, timp de o săptămână, oțelarii vor putea viziona în centrul orașului o serie de filme de succes din cinematografia românească.

Primăria Oțelu Roșu organizează această primă ediție a festivalului „Oțelu Roșu Film Festival”, în parteneriat cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF) și cu sprijinul Institutului Cultural Român, Arhiva Națională de Filme, DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual, în fiecare seară în perioada 17-23 august.

Vor rula filme românești de mare succes, istorice sau ecranizări ale unor romane renumite, alături de cele mai titrate producții animate ale lumii. Printre acestea, ecranizările Moromeții, Amintiri din copilărie, Orient Expres, Veronica sau Mihai Viteazul. Peliculele vor fi difuzate pe un ecran mare, amplasat pe clădirea Casa de Cultura, păstrând toate măsurile de prevenție, avându-se în vedere contextul actual.


Planurile culturale rămân o prioritate pentru Oțelu-Roșu, însă în contextul actual administrația publică locală a fost nevoită să se adapteze timpurilor pe care le trăim. De aceea vom lua toate măsurile de siguranță pentru participanți.”, a menționat Luca Mălăiescu, primarul orașului de pe Valea Bistrei.

Astfel, accesul în zona evenimentului se va realiza în intervalul 20.45-21.00, este obligatorie purtarea măștii, care trebuie să acopere atât gura, cât și nasul, se va măsura temperatura și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) și nici al celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. De asemenea, scaunele vor fi poziționate la o distanță de 2 metri unul față de celălalt.