Prima decolare a unei aeronave de linie de pe Banat Airport Caransebeș, în mai 2024!

decolare avion
explo 1000x200

Aripile date de ministrul Transporturilor aeroportului pe care Gabriel Olariu l-a repus pe hartă i-au obligat și pe politicienii din Caraș-Severin să avizeze proiectul de aproape 100 de milioane de euro!

Omul de afaceri de la Lugoj a văzut în permanență la Caransebeș un orizont care pentru toți ceilalți însemna doar fantezie. Gabriel Olariu a fost însă de la bun început cu picioarele pe pământ, iar astăzi proprietatea Consiliului Județean Caraș-Severin are șansa unei modernizări care să-i asigure statutul de aeroport internațional. Asta după ce fusese cultivat cu porumb și după ce pe el se păscuseră vacile!

În fața unei astfel de oportunități, consilierii județeni n-au mai ridicat fel și fel de probleme, așa cum s-a tot întâmplat în trecut, și au avizat cu un vot în unanimitate Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare a Aeroportului Banat Caransebeș”. Olariu a pregătit deja toată documentația și urmărește să obțină prin Programul Operațional Infrastructură Mare aproximativ 100 de milioane de euro, bani cu care va reabilita și moderniza infrastructura aeroportuară de la Caransebeș.

„Un rol determinat îl are Ministerul Transporturilor, unde Sorin Grindeanu chiar face treabă. Suntem optimiști! Am realizat în șase luni ceea ce în alte părți se realizează în ani. Am finalizat Studiul de Fezabilitate, am obținut avizele necesare. Așteptăm autorizația de construire și depunem cererea de finanțare! Un al doilea studiu pe care îl avem deja se referă la aerogară, la turnul de control, dar ca să ai aeroport trebuie să ai în primul rând o pistă cu toate cerințele.”, a spus cu lacrimi în ochi Gabriel Olariu.

Președinte al Consiliului de Administrație al societății care administrează aeroportul, Olariu a explicat că lucrările au termen de finalizare luna decembrie a anului viitor. Asta dacă se aprobă finanțarea. Aeronave până la 200 de tone vor putea ateriza și decola pe pista Banat Airport Caransebeș, primul astfel de zbor, cu aeronave mari de pasageri fiind preconizat pentru mai 2024.

„Eu le-am oferit tot suportul. Depinde doar de ei acum. Studiile de fezabilitate nu le fam noi, s-au făcut la nivel local. Îmi doresc să se întâmple asta la Caransebeș pentru că e vorba despre investiții în zona mea, în Banat, în orașul meu, în județul în care m-am născut.”, a spus Sorin Grindeanu pentru expressdebanat.ro.