Prima amendă pentru nerespectarea autoizolării la Moldova Nouă: „Este un avertisment că autorităţile publice locale şi Poliţia Română îşi fac treaba”

Cuib de vise 1000x100

Nerespectarea autoizolării a adus și prima amendă în orașul de la malul Dunării, sancțiune care denotă faptul că toți factorii implicați în limitarea răspândirii COVID-19 își fac bine treaba și monitorizează tot ceea ce se-ntâmplă pe raza UAT-ului, după cum a dat de înțeles primarul Adrian Torma.

Zilnic, Poliția Locală efectuează controale la persoanele declarate la DSP în autoizolare sau în urma reclamațiilor primite din partea cetățenilor cu privire la cei veniți din străinătate, asta pentru a evita pe cât posibil cazurile de infectare pe raza orașului. Actualmente, la Moldova Nouă, 17 persoane se află în autoizolare existând posibilitatea ca numărul acestora să depășească cifra 30, întrucât alte 15 persoane ar urma să intre sub stricta supraveghere a Direcției de Sănătate Publică.

Referitor la alte măsuri de precauție puse în aplicare pe raza UAT-ului pe care-l conduce, edilul Torma a vorbit despre eliminarea câtorva curse efectuate de operatorul de transport public, despre informarea transmisă șoferilor de taxi cu recomandarea respectării stricte a normelor de igienă în mijloacele de transport, dar și despre îndemnul adresat proprietarilor de magazine alimentare, acela de a proteja atât cetățenii, cât și personalul punând la dispoziție toate echipamentele de protecție necesare: măști, mănuși, pulverizatoare cu soluție dezinfectantă.

STPT job 1000x200

În ciuda faptului că numărul de îmbolnăviri în România este în creștere, situația nefiind îmbucurătoare în alte țări, există oameni care încă nu conștientizează importanța respectării regulilor impuse de autorități. Așa se face că, la Moldova Nouă, ieșitul din casă și sfidarea autoizolării s-a lăsat cu prima sancțiune aplicată, amenda minimă în acest caz fiind de 10.000 de lei.

Despre cum vede șeful administrației publice locale de la malul Dunării promptitudinea autorităților în acest sens, dar mai ales care sunt recomandările pentru cetățeni în această perioadă, Adrian Torma subliniat pentru expressdebanat.ro: „Faptul că s-a dat o primă amendă la Moldova Nouă este un avertisment că autoritățile publice locale și Poliția Română își fac treaba și monitorizează tot ceea ce se-ntâmplă pe raza orașului. Fără ajutorul concitadinilor vom ajunge să avem probleme din punct de vedere al infectării. Pe cetățenii de bună credință îi îndemn să reclame la Poliția Română, Locală situațiile pe care le consideră în afara legii, ca de exemplu oamenii care ar trebui să fie în autoizolare și nu respectă această măsură, asta pentru a face rapid verificările. Dacă nu vom fi responsabili și aici mă refer, în primul rând, la comunitate, cetățenii de bună credință care cunosc persoane venite din străinătate, dar și cetățenii care sunt veniți în autoizolare și nu respectă măsura, vom ajunge într-o situație neplăcută să avem cazuri de infectare pe raza orașului. Îndemn pe toată lumea să stea în casă, să evite deplasările inutile, să respecte distanța socială față de alte persoane, să lăsăm îmbrățișările și salutul cu mâna până ce vom trece de această perioadă”.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/