Prietenul ziariștilor! Fostul purtător de cuvânt al Parchetului din Lugoj, desemnat procuror-șef pentru următoarele șase luni

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj are un nou prim-procuror, după ce postul a devenit vacant, în urma demisiei Laviniei Rus, care s-a mutat la Timișoara. Procurorul Dorel Ursulescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, a preluat cârma instituției lugojene pentru următoarele 6 luni.

„Vreau să avem o activitate bună la Parchet, să asigurăm un sentiment de liniște și siguranță cetățenilor, mai ales având în vedere ce se întâmplă în țară și în lume în general, să nu le fie oamenilor teamă să meargă pe stradă sau să își lase copiii să meargă la școală. Vrem să ne facem treaba cât mai bine alături de celelalte instituții din oraș”, a declarat la instalare prim-procurorul Dorel Ursulescu.

Volumul de muncă la nivelul Parchetului lugojean este unul foarte mare, în lucru fiind 5.000 de dosare, repartizate la doar patru procurori.

„Există un total de 5.000 de dosare pe mesele noastre de lucru. Avem câte 800 de dosare de om cu care mergem în instanță anual. Este un volum de muncă imens, însă suntem determinați să ne facem treaba cât mai bine posibil”, a mai declarat noul prim-procuror.

Dorel Ursulescu, în vârstă de 47 de ani, este absolvent al Facultății de Drept a Universității București. Are un master în Științe Penale și Criminalistică. O bună perioadă de timp, din 2014, pe lângă funcția de procuror la Lugoj, Ursulescu a fost și cel care a ținut legătura cu presa, comunicând evenimentele de interes public pentru cetățeni prin mass-media.