Prietenie, tehnică și teorie la atelierul foto desfășurat la Reșița. Invitat special, Cristi Floriganta [FOTO]

po 1000x100px (3)

O întâlnire prietenească, dar plină de sfaturi prețioase. Așa poate fi caracterizat atelierul de fotografie desfășurat recent la Reșița și destinat cărășenilor pasionați de fotografie.

Atelierul foto organizat de Daniel Pușcău la finalul lunii noiembrie în studioul său din Reșița, avându-l ca invitat special pe Cristi Floriganta, s-a dovedit a fi un prilej optim de socializare, dar și de a deprinde lucruri noi, utile oricărui fotograf, indiferent de experiență. Sfaturile pe care Cristi Floriganta le-a oferit au vizat în special zona de portret și beauty.

După câteva noțiuni tehnice și teoretice privind fotografia de portret, fiecare participant a avut posibilitatea să pună în aplicare lucrurile deprinse.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157661325567777″]

Ideea lui Daniel Pușcău în privința acestui atelier a fost aceea ce a-i inspira pe cei aflați la începutul studiului fotografiei de portret și aprofundarea cunoștințelor celor familiarizați cu această ramură a fotografiei.

1000x200 dacus 02

Sfaturile lui Cristi Floriganta au fost unele valoroase, iar artistul a reușit să le ambaleze astfel încât să fie accesibile tuturor participanților.

Sorina Cătană, Flavian Savescu, Liviu Romanescu, Cristian Nicola, Cristian Kincses, Florin Moatăr, Dacian Milos și Călin Falcusan sunt cei care și-au setat aparatele și au pus în aplicare noțiunile prezentate în cadrul atelierului, Alexandra Hocher și Denisa Chirilă jucând rolul de „ținte” ale aparatelor foto (rezultatul îl puteți vedea în fotografiile atașate articolului). Cel mai mare câștig al participanților, după cum spune organizatorul Daniel Pușcău, a fost posibilitatea „să relaționeze și să socializeze într-o atmosferă prietenească”.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px