Marele eveniment creștin al verii și-a închis porțile. 300 de tineri la Reșița, 300 de povești, 300 de suflete unite prin credință și iubire, toate sub cupola „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte 2023”.
Au fost patru zile de poveste, patru zile în care Reșița s-a transformat din nou în capitala tinereții, gazdă pentru 300 de tineri veniți din toate colțurile țării, și nu numai, cu ocazia „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte”, cea de-a doua ediție. Un eveniment ce s-a bucurat de tot succesul și asta pentru că toți au făcut posibil acest lucru. Cum? Simplu. Prin inocența copiilor, prin bucuria de a fi din nou împreună, prin dorința organizatorilor de a le oferi cât mai multe surprize și activități interesante.
Fie că vorbim de atelierele meșteșugărești, treasure-hunt, concerte artistice de muzică populară, ușoară sau folk, foc de tabără, sesiuni de discuții pentru socializare și cunoaștere, însoțite pe tot parcursul celor patru zile de sfintele rugăciuni, tinerii participanți au spus da bucuriei, da prieteniei, da distracției.
Dacă ziua de ieri s-a încheiat cu un minunat foc de tabără și cu un concert folk de excepție, marca Cristian Buică, susținut pe Stema UCM a Reșiței, astăzi a fost săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească, cu prilejul sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la Mănăstirea Bocșa Vasiova, urmând ca de la ora 15, marele eveniment să își închidă oficial porțile.
Manifestarea, găzduită de două orașe, Reșița și Bocșa, a fost organizată cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și s-a desfășurat în contextul aniversării a 7 ani de la înființarea ATOR Banatul de Munte. Nimic nu putea fi realizat fără cel care a dat viață proiectului, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, ajutat de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și sprijinit de Primăria Reșița și Primăria Bocșa, avându-i ca sponsori pe Dacus, Maxagro și Spalek, companii de renume din Caraș și Timiș.
Programul celor patru zile a cuprins activități religioase, culturale, de divertisment, dar și de socializare și de interacțiune a tinerilor, atât cu orașul Reșița și cu specificul zonei, cât și cu localnicii și, desigur, cu alți tineri ortodocși, din multe zone ale țării, care au aceleași valori și aceeași misiune – de propovăduire a lui Hristos pe înțelesul tuturor copiilor și tinerilor. Activitățile interactive, cu caracter tradițional și pline de voie bună, au adus participanții din toate părțile țării și nu numai, mai aproape unul de celălalt și, totodată, de tradiția și identitatea locală.
Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria Bocșa și Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, bucurându-se de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic.