Prețuri de acum 4 ani, profesionalism și grijă pentru pacienți

Cabinete stomatologice închise și pacienți aflați în imposibilitatea de a mai plăti chiar și cel mai ieftin consult. Previziuni sumbre și posibile variante de a salva situația. Cabinetul stomatologic Dr. Corneliu Zeicu, alături de nevoile și problemele pacienților.

Situația economică precară pe care o traversăm în această perioadă, a dat o altă nuanță nivelului de trai obișnuit, de până acum, și fiecare entitate fizică sau juridică se află într-o cursă contra cronometru pentru a găsi cele mai bune soluții salvatoare. În acest carusel amețitor se află și cabinetele stomatologice și pacienții acestora, unii nemaiavând bani ca să plătească serviciile, iar alții cu agendele goale, lipsite de programări.

”Practic prețurile de acum 4 ani, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și problemelor pacienților mei”

În cabinetul stomatologic al dr. Corneliu Zeicu, pacienții se bucură de servicii de înaltă calitate, dar mai ales de tarife ce au rămas neschimbate de acum 4 ani. O situație încă stabilă, chiar dacă profitul cabinetului este de doar 30%, nu 60-70% cum ar fi fost normal:

„În această perioadă mulți dintre pacienții mei nu-și mai permit să vină la cabinet, deoarece prețurile au crescut foarte mult, preturile tehnicienilor și cele ale materialelor de lucru au crescut și ele, mai toate actele stomatologice sunt foarte scumpe, dar în această perioadă, împreună cu tehnicianul meu am luat o decizie, și anume să-i ajutăm pe acei pacienți care nu-și permit să mai vină la stomatolog, și am pus astfel o listă de prețuri de acum 4 ani.

zeicu 1

Vorbim de preturi foarte mici care se adaptează la situația economică actuală. Un preț redus, de 70% pentru orice intervenție stomatologică, pentru că vrem să ajutăm pacienții, fiind perfect conștienți că toată lumea o duce foarte greu datorită situației economice actuale în care ne aflăm. Consider că medicina stomatologică nu este ajutată de nimeni, mai ales de clasa politică, chiar dacă am tras nenumărate semnale de alarmă și în trecut.”, a declarat medicul stomatolog, dr Corneliu Zeicu.

Una dintre soluțiile salvatoare pentru pacienții din Caransebeș și nu numai, ar fi fost deschiderea unui cabinet stomatologic de urgență, cu servicii gratuite, disponibile 24 din 24 de ore, și unde toți acei pacienți care nu-și permiteau, puteau să meargă gratuit, dar care „din păcate în Caransebeș nu se poate realiza acest serviciu pentru că nu interesează pe nimeni din administrația locală”, după cum afirmă medicul Zeicu, al cărui cabinet nu are contract nici cu Casa de Asigurări de Sănătate, de vină fiind suma modică oferită pentru acoperirea tuturor cheltuielilor necesare.

Previziunile medicului, pentru viitor, nu sunt deloc pozitive, iar în contextul actual se vor închide foarte mult cabinete, „pentru că în momentul în care vom depăși și acei 30%, adică vom lucra practic gratuit, se vor închide sau cel puțin vor pleca în alte țări pentru că medicii nu au cum să mai supraviețuiască. Un pacient care are venitul de 2000-2500 lei, pe lună, dacă trebuie să plătească facturi exagerat de mari pentru gaze și curent, nici nu își va mai pune problema să își mai facă o plombă sau o carie, dar mai o extracție.”

Fiecare stomatolog sfătuiește atât adulții cât și copiii pentru prezența în cabinet, minim de două ori pe an, deoarece este nevoie măcar de o igienă, un detartraj sau o carie care trebuie rezolvată. Din păcate nici copiii nu spun prezent și asta pentru că în România încă nu se poate vorbi încă de o educație stomatologică. „Pacienții nu sunt educați, nu are cine să-i învețe, nu ascultă și nici nu sunt bani. Majoritatea pacienților trăiesc deja de pe o zi pe alta.

Nu se mai poate face nimic în țara asta, din păcate, și trag un semnal de alarmă! Dacă nu se ia în considerare situația actuală a stomatologiei din România, si anume să crească plafonul, să vină cu niște bani pentru ca medicii să poată face contracte cu Casa de Asigurări, nu văd un viitor foarte bun, mai ales pentru cabinetele din orașele mici.

La ora actuală pacienții nu-și mai permit să vină la cabinet să își salveze dinții, să-și mai facă lucrări protetice, pentru că sunt foarte scumpe. Probabil că pe viitor își vor permite doar extracții, după care rămân fără dinți în cavitatea bucală. Nu văd altă soluție, numai dacă Guvernul vine în ajutorul pacienților, în ajutorul medicilor.”, conchide dr. stomatolog Corneliu Zeicu.

Cabinetul medicului Corneliu Zeicu oferă o gamă largă de lucrări stomatologice, cum ar fi: implantologie, estetică dentară, lucrări protetice de calitate superioară, tratamente endodontice și tot ce ține de stomatologie. Situat pe strada Crișan Nr 9 din Caransebeș, cabinetul își primește clienții într-un spațiu elegant, cu dotări performante și mai ales cu o stare de bine, cu încredere desăvârșită în medicul stomatolog, prietenul pacienților, mai presus de orice meserie.  Programările se pot face la numărul de telefon: 762 677 499 sau trimițând mesaj privat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100000439102435.