Pe zi ce trece, Silviu Hurduzeu iese tot mai mult din matricea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, conturată de predecesorii săi. Hurduzeu începe astfel să calce pe urmele primarului Reşiţei, Nelu Popa, cel care a dat tonul la o transparenţă străină foştilor aleşi locali.
Faptul că tot mai mulţi oameni politici ajunşi pe funcţii publice sunt activi pe reţelele de socializare a devenit un trend. De regulă, aceştia transmit mesaje care dau bine la propria imagine şi… cam atât. Evită să dea curs unor provocări. Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean, pare a fi altfel.
Ieri, acesta a făcut o postare de, să-i zicem, bun simţ. „O invitație pe care nu am putut să o refuz a fost aceea de a vizita micul atelier de croitorie al soților Ionașcu de la Câlnic, unde, în ultimii ani, cu răbdare și dăruire, au fost create sute de costume populare românești. Pentru ei, respectarea tradiției este sfântă și tot ceea ce iese din mâinile Lilianei Ionașcu, cea care creează costumele populare, poartă amprenta satului românesc de altădată. Pasiunea pentru tradiții i-a determinat chiar să transforme o parte din atelier într-un mic muzeu unde se regăsesc vechi costume populare din Banatul Montan, pe care este o plăcere să le redescoperi“, scria Silviu Hurduzeu, postând totodată fotografii de la faţa locului.
Aproape instantaneu, sub postarea preşedintelui CJ a apărut un comentariu, cu o poză ataşată, asumat de un contribuabil cărăşean (Mihăilă Gimi): „Frumos gest, dar drumul judeţean ce leagă localităţile Mercina, Vrani, Ciortea, Iertof etc. când aveţi de gând să-l vizitaţi, domnule preşedinte de judeţ…? Vă place ceea ce vedeţi în această poză? O mai ducem mult cu astfel de drumuri?“
În mod surprinzător, Hurduzeu a reacţionat tot public: „Bună ziua! Cunosc situația fiecărui drum județean din Caraș-Severin și implicit starea curentă a tronsonului cuprins între localitățile Iam – Ciortea – Vrani – Mercina – Greoni, dar și a aceluia cuprins între Răcășdia – Vrăniuț. Pentru reabilitarea acestora este nevoie să identificăm sursa de finanțare, guvernamentală sau europeană, dar aceste drumuri județene vor fi cuprinse în programul anual de lucrări pentru întreținere curentă. Știu, nu este răspunsul pe care ați fi dorit să îl primiți, dar fac eforturi pentru a debloca situația drumurilor județene. Avem în administrare 878 km, iar starea de viabilitate a multora dintre acestea este necorespunzătoare“.
Ştiu, veţi spune că de la vorbe la fapte e cale lungă. Şi aşa este. Important, zic eu, e că mai nou avem aleşi locali (primarul Nelu Popa) şi judeţeni (preşedintele Silviu Hurduzeu) care îşi asumă angajamente publice nu doar în campaniile electorale, ci şi după. Şi care nu evită să interacţioneze cu oamenii pe care îi reprezintă, pe probleme de interes public.