Președintele PRM Băile Herculane, Mihail Cionca, implicat în devalizarea SC Hercules!

explo 1000x200

Proprietarul firmei de transport local din Băile Herculane nu se implica numai în managerierea Hotelului Cerna şi în campaniile electorale, ci, așa cum rezultă din datele adunate de procurorii DIICOT, negocia cu Iosif Armaş şi diverse finanţări, pentru a putea pune mâna pe câteva clădiri ale acestuia!

Om de afaceri potent, ca și Valeriu Verbițchi, Cionca a fost racolat în grupul infracțional condus de Iosif Armaș pentru a sprijini, prin încheierea de antecontracte și contracte fictive (în sensul că la data încheierii unui asemenea contract/antecontract voința contractanților nu a fost aceea de a vinde, respectiv cumpăra la prețul trecut în contract), devalizarea SC HERCULES SA. Mihail Cionca a reușit în cadrul grupului să obțină pentru activitatea prestată două imobile de la SC HERCULES SA, la prețuri subevaluate!

Treptat, dovedindu-se un „membru de încredere al grupului, și-a consolidat poziția, astfel că în prezent s-a implicat chiar și în activități de asigurare a securității grupării infracționale, prin implicarea în conflictul legat de stabilirea tabloului creanțelor la SC HERCULES SA după intrarea în insolvență, încercând să impună un administrator special convenabil lui Armaș Iosif”, susţin procurorii DIICOT. Pentru activitatea din cadrul grupului  Mihail Cionca a devenit beneficiarul creanței exorbitante din tranzacția avută de SC HERCULES SA cu Ion Mircea Golopența, creanță cu care s-a înscris la masa credală. Este vorba despre o creanţă foarte mare, de 400.000 de euro, pe care Golopenţa o câştigase în instanţă şi care devenise executorie.

Concret, pe 22.10.2014, Ion Mircea Golopența a cesionat toate drepturile în legătură cu această creanță către SC COMPLEX CERNA SRL Băile Herculane, firmă condusă de omul de afaceri Mihail Cionca. Deși suma inițială care ar fi trebuit plătită în urma acestei tranzacții era de aproximativ 35.000 de euro (512 mp x 70 euro/mp), în urma trecerii timpului și a cuantificării dobânzii suma a ajuns la valoarea de peste 400.000 euro.

Creanța cedată lui Cionca a stat la baza deschiderii procedurii de insolvență, iar în parte sumele de bani au fost deja recuperate de acesta.

banner 970 x 250