„Președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează”

citu iohannis

Deputatul Silviu Hurduzeu consideră că președintele Klaus Iohannis este cel care poate pune capăt crizei politice în cel mai scurt timp prin solicitarea demisiei premierului Florin Cîțu. 

Soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu. O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România, este de părere parlamentarul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

„Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului. Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul «Guvernului Său», întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri.”, spune deputatul social-democrat.

Silviu Hurduzeu speră ca șeful statului să acționeze cât mai rapid și să cheme apoi la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim în cel mai scurt timp. „Președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu”, mai spune Hurduzeu.