Șmenurile imobiliare făcute de „băieții deștepți” cu bijuteriile arhitectonice din Băile Herculane i-au obligat pe procurorii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraș-Severin să pună sechestru, printre altele, pe terenul de sub băile imperiale „Neptun”! Cele care stau să se prăbușească de tot!
Romeo Dunca se arată impresionat de eforturilor tinerilor voluntari de la Asociația Locus, care se încăpățânează să țină în picioare una dintre cele mai spectaculoase și mai impunătoare clădiri istorice din Băile Herculane, și se zbate pentru a pune mâna pe terenul de sub clădire. Astfel, crede șeful județului, s-ar putea găsi o sursă de finanțare pentru salvarea Băilor Neptun. Și asta pentru că imobilul e al Primăriei Băile Herculane. Problema este cu terenul de sub clădire.
„Încercăm un demers prin care să luăm terenul de sub băi. Ne-am interesat la minister, am zis că ei ar fi cei mai în măsură să-l exproprieze. Dacă am rezolva terenul de sub băi, am avea mai multe variante. Terenul e sub sechestru DIICOT. Am făcut o adresă la DIICOT pentru că noi am vrea să punem într-un cont suma pentru care e instituit sechestrul. Am făcut o evaluare pentru teren și cele două anexe. Practic, DIICOT ar trebui să accepte să mute sechestrul pe acel cont în care s-ar vărsa banii. Nu ar pierde nimic. Cred că unde va 300.000 de euro e evaluarea terenului și a celor două anexe. Am putea face un efort, jumătate pune Consiliul Județean, jumătate Primăria Băile Herculane. Clădirea mare e a Primăriei, apoi putem găsi o finanțare.”, a declarat Romeo Dunca, în exclusivitate, pentru Express de Banat.
Președintele CJ a informat într-adevăr structura centrală DIICOT că e interesat de exproprierea pentru utilitate publică și că ar putea pune la dispoziție suma la care sunt evaluate terenul de sub Băile Neptun și cele două anexe, astfel încât în extrasul de Carte Funciară să nu mai existe menționat sechestrul sau alte sarcini. Doar așa s-ar putea accesa programe de finanțare pentru reabilitarea clădirii. „Nu am cunoștință să fi primit vreun răspuns de la DIICOT. Banii nu ar fi o problemă, nu ar fi mult. Ar merge treaba repede. Am fost și la Ministerul Culturii, el e primul care ar putea face exproprierea, dar e nevoie de acceptul celor de la DIICOT. Așteptăm răspunsul DIICOT!”, a mai precizat președintele Dunca.
Chiar săptămâna aceasta DIICOT a trimis în judecată 35 de inculpați în dosarul jafului de la Băile Herculane, dosar în care există măsura sechestrului asigurător și asupra terenului de sub Băile Neptun cu cele două anexe.