Președintele Dumitrescu a găsit soluții! Tot Banatul de munte mănâncă de acum brânzeturi de la fabrica din Oravița!

Deși se află la cârma județului de mai puțin de două luni, iar vineri va lăsa locul altcuiva, președintele Romeo Dumitrescu și-a propus, printre altele, și rezolvarea blocajului în care s-a aflat Fabrica de Lapte din Oravița.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu, însoțit de o delegație de specialiști din Olanda, a vizitat pentru a doua oară Fabrica de Lapte din Oravița. Motivul este unul cunoscut, după ce, în repetate rânduri, președintele Dumitrescu s-a lovit de refuzul consilierilor județeni de a-și desemna un reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor, situația societății comerciale fiind una foarte gravă. Unul din consilierii județeni, Iustina Turnea, a spus tranșant, că la fabrica de lapte pute! Dacă după prima vizită președintele Dumitrescu a constatat problemele cu care se confruntă fabrica, în perioada următoare a reușit să rezolve problemele de ordin administrativ și anume desemnarea unui reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor, precum și alegerea unui administrator special.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669553279471″]

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

La vizita de astăzi, împreună cu administratorul special și reprezentantul AGA, Romeo Dumitrescu a fost însoțit și de o delegație olandeză care administrează o afacere similară în țara lalelelor. După ce au vizitat o fermă de animale din Greoni și s-au întâlnit și cu producătorii privați de lapte de vacă din zona Oraviței, delegația condusă de către președintele Consiliului Județean a vizitat și linia de producție a fabricii orăvițene. Concluzia cvasiunanimă a celor prezenți a fost una de ordin managerial. În momentul de față fabrica procesează aproximativ 3.500 de litri de lapte, în condițiile în care capacitatea este de 10.000 de litri pe zi. Prețul mic pe care-l obțin pe laptele procesat face ca veniturile societății comerciale să fie aproape cât cheltuielile, iar produsele obținute din lapte(brânză, cașcaval, smântână și iaurt) nu au o piață de desfacere stabilă. Pentru a remedia aceste probleme de ordin managerial, noua conducere a fabricii intenționează ca în perioada imediat următoare să pună accent pe scăderea costului de producție și, concomitent, pe lărgirea arealului de comercializare a produselor din lapte, atât prin deschiderea de mai multe puncte de prezentare și vânzare a produselor în orașul Oravița, dar și prin atragerea comercianților de produse alimentare din Oravița și împrejurimi de a achiziționa produsul finit de la Fabrica de Lapte din Oravița.

La finalul vizitei și dezbaterilor pe tema deblocării financiare și comerciale a societății, concluziile au fost pozitive și constructive, atât din partea administrației publice orăvițene, reprezentată de primarul Dumitru Ursu, care i-a asigurat pe cei de la fabrica de lapte că vor avea tot sprijinul administrației, cât și din partea delegației olandeze, care, prin reprezentatul Klaas Struiksma, a asigurat că, pe lângă expertiza tehnică de specialitate, holdingul din Țara Lalelor intenționează să investească într-o fermă de animale în zona Oravița.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/