Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, acuzat de fals și uz de fals

dunca rtv
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Deși pozează în unul dintre cei mai puternici și serioși oameni de afaceri și, mai nou, într-un politician căutător de hoți, Romeo Dunca, șeful Consiliului Județean Caraș-Severin, este acuzat că s-a comportat ca un interlop financiar. Fiind pe mână cu primarul Reșiței, Ioan Popa, a înșelat o firmă cu un cec fals în valoare de peste 4 milioane de lei, scrie romaniatv.net.

Deși pozează în unul dintre cei mai puternici și serioși oameni de afaceri și, mai nou, într-un politician căutător de hoți, Romeo Dunca, șeful Consiliului Județean Caraș-Severin, este acuzat că s-a comportat ca un interlop financiar. Fiind pe mână cu primarul Reșiței, Ioan Popa, a înșelat o firmă cu un cec fals în valoare de peste 4 milioane de lei.

CÂND BANCA ÎȚI SPUNE CĂ AI SEMNAT ÎN FALS

Pe un colț de pagină A4, o frază simplă, scrisă de mână, sună ca o sentință judecătorească:

„La data emiterii ID, semnătura nu corespunde cu specimenul”.

Răspunsul este dat de o agenție bancară din Reșița, la finalul anului 2022.

Miza era de milioane de lei, iar cel care semnase documentul bancar e chiar cel mai important politician local din județul Caraș-Severin: Romeo Dan Dunca, președintele Consiliului Județean.

Păgubitul: un cunoscut antreprenor din Reșița, contractat pentru o serie de lucrări de construcții la un bloc de șase etaje din zona centrală a orașului Reșița, afacere în care Romeo Dunca se prezenta ca fiind vioara întâi

În contractul dintre cele două părți, firma deținătoare de bloc a garantat cu un bilet la ordin în valoare de peste 4 milioane de lei, fără protest. În traducere liberă, dacă firma care garanta plata nu-și respecta obligațiile, antreprenorul din domeniul construcțiilor se putea duce la bancă să încaseze banii.

Prin același contract, compania în care Romeo Dunca s-a prezentat ca acționar urma să asigure o limită de credit în cuantum de 300.000 euro. Antreprenorul a cerut să i se asigure garanții constând într-un bilet la ordin pe lângă ipoteca de rang II instituită asupra imobilului la care se executau lucrări, sens în care, la pct.II și la pct.XIII, subpunctul 3 din contract a fost menționat expres că li se va preda un bilet la ordin validat de unul sau ambii acționari principali.

Mai mult, cu toții au fost de acord cu privire la clauzele din contract, inclusiv cu emiterea cecului drept garanție. Singura problemă: Dunca nu avea nicio calitate în firmă și nici dreptul să semneze garanția bancară.

Încă un detaliu demn de menționat: firma care deține blocul din centrul Reșiței, la care primarul Ioan Popa este acționar, este reprezentată de Casa de Avocatură Valentin & Asociații. Prin Hotărârea 372/2023 a Consiliului Local al Municipiului Reșița, modificată ulterior prin Hotărârea 563/2023, aceeași firmă de avocatură primește un contract de 150.000 lei pentru a reprezenta Reșița în litigii. Contractul este semnat, bineînțeles, de primarul Ioan Popa. (Anexat Hotărârea Consiliului Local și Cerere Valentin si Asociații).

Fals și uz de fals, uzurpare de calități oficiale, înșelăciune, afaceri personale cu banii statului. Până unde poate ajunge tupeul celor doi prieteni, deghizați în baroni locali?

silviu h

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/