Președintele ales al CJT, pe șantierul centurii Timișoarei. Motivele pentru care sunt întârzieri în execuție

Alin Nica a vizitat șantierul centurii ocolitoare a Timișoarei și spune că va face demersuri astfel încât lucrările să nu mai fie îngreunate de birocrație și lipsa de comunicare între instituțiile implicate în realizarea proiectului. Teoretic, centura ar trebui să fie gata peste doi ani. 
Lucrările de pe varianta de ocolire Timișoara Sud sunt la stadiul de 15%, potrivit DRDP Timișoara.
„Ieri (n.r, luni) am fost pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, pentru a afla stadiul lucrării și problemele pe care le întâmpină antreprenorul Tirrena Scavi. (…) Noile intersecții, atât cu «Drumul boilor», cu drumurile județene și cu drumurile comunale vor necesita modificări de cantități și valori. Aceste modificări trebuie trecute într-un act adițional la contractul inițial, fapt care înseamnă că se vor produce unele întârzieri în execuție. După învestire, voi face demersurile necesare pentru a rezolva problema cu intersecțiile cu drumurile județene, astfel încât lucrarea la centura de sud a Timișoarei să nu mai fie îngreunată de chestiuni birocratice și lipsa de comunicare dintre instituțiile implicate în realizarea proiectului”, a transmis Alin Nica.
Termenul preconizat pentru finalizarea centurii de sud este a doua jumătate a anului 2022.
Update: DRDP estimează că până la finalul anului stadiul lucrărilor va ajunge la 25%. „În zona localității Utvin s-a făcut primul strat de fundație, pe unele sectoare fiind așternută și piatra spartă, care se va proteja, odată cu venirea iernii, cu un prim strat de asfalt. În perioada de iarnă nu se poate lucra la terasamente, dar vor continua lucrările la structurile podurilor și la podețe, precum și la etapele necesare pentru relocarea utilităților. Stadiul actual al lucrării este de 15% și sperăm ca până la finele anului să ne apropiem de 25%”, a declarat directorul DRDP, Horațiu Simion.