Preoții din Lugoj, implicați în combaterea consumului de droguri

Preoții de la Protopopiatul Ortodox Lugoj au participat la o sesiune de informare cu privire la consumul de droguri. 17 fețe bisericești au studiat consecințele consumului de droguri asupra sănătății, dar și metodele neortodoxe prin care adolescenții obțin substanțele ilegale.

Polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara au desfășurat sesiunea de informare, dezbateri și discuții cu preoții de la Protopopiatul Ortodox Lugoj. Temele abordate au variat de la trafic și consum până la furturile și metodele de înșelăciune prin care adolescenții obțin bani pentru a cumpăra droguri. Victimele acestor înșelăciuni sunt predominant persoane în vârstă.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui proiect încheiat între IPJ Timiș și Mitropolia Ortodoxă a Banatului. Proiectul urmărește prevenirea criminalității pe anul 2019. Întâmplarea a făcut ca în timp ce preoții să poarte discuții despre păcatul drogului, cinci timișoreni să dea declarații despre traficul de droguri de risc. În aceeași zi, nouă percheziții în Timiș au dus la ridicarea a 2,5 kg de cannabis, a 500 comprimate de ecstasy, a 20 g de amfetamină și a banilor proveniți din vânzarea drogurilor.