Anul școlar a început și la Caransebeș cu emoții pentru cei mai mici dintre elevi și cu multe aspirații pentru elevii de liceu, unii chiar lăudați de conducere pentru media 10 la admitere și amintiți pentru media 10 la bacalaureat.
Aspirații îndrăznețe au și elevii de la singurul liceu tehnologic privat de aviație din țară, Liceul Tehnologic de Aviație „Max Ausnit”, cel căruia mai toată lumea îi dădea anul trecut șanse minime de reușită. La deschiderea festivă au fost prezenți, alături de inițiatorul acestui proiect, Gabriel Olariu, primarul Felix Borcean, inspectorul școlar general Marius Cornici, elevii claselor a X-a și bobocii clasei a IX-a, dar și părinții acestora, cărora managerul liceului, Ionela Olariu, le-a mulțumit pentru curajul de a-și lăsa copiii la un liceu privat.
Au fost premiați elevii meritorii de anul trecut, locul I fiind obținut cu media 9,44 de Ionuț Darius Timiș din Bistrița, locul II de Robert Mezin din Reșița, care a ales liceul după ce a urmat un prim semestru în clasa a IX-a la un liceul cu profil teoretic din municipiul de pe Bârzava. Premiul III a fost obținut de Octavian Sârbu din Moșnița Nouă. Toți au aspirații mărețe, își doresc o carieră în aviație, sperând la Academia Tehnică Militară.
Primarul municipiului Caransebeș l-a felicitat pentru perseverență pe omul de afaceri Gabriel Olariu și i-a garantat că prin acest liceu tehnologic și proiectele pe care le are pe Aeroportul Caransebeș a tras lozul câștigător.
„Eu sunt un foarte mare susținător al acestui fenomen și am certitudinea că școala aceasta va avea cel puțin același succes ca celelalte proiecte ale domnului Gabriel Olariu la Lugoj. Eu cred că acest demers se va materializa spre binele, până la urmă, și al nostru, al celor care trăim în Caransebeș și ne dorim cu ardoare să fim puși pe harta aviatică a țării, prin redeschiderea măcar într-o anumită formă a Aeroportului din Caransebeș”, a menționat edilul orașului, Felix Borcean.
La Caransebeș, Gabriel Olariu își dorește o academie de aviație unde să fie instruit personal tehnic și personal de handling, școală de stewardese și personal de zbor. Omul de afaceri a mai spus că așteaptă ca autoritățile județului să îl sprijine ca să poată începe lucrările la clădirea unității militare că să fie mutată școala pentru ca elevii să beneficieze de un program complet cu cazare, masă și școală.
La acțiune au fost invitați și comandații celor două baze de aviație de pe aeroportul Caransebeș și anume Baza Specială de Aviație și Aeroclubul României, filiala Caransebeș.