Premii pentru reșițenii care scapă de vechiturile din casă!

deee uri

Locuitorii municipiului de pe Bârzava au șansa să câștige electrocasnice noi, dacă renunță la cele vechi și se înscriu în cadrul campaniei „Orașe curate”.

Sub sloganul „Orașe curate, în perioada 4 – 31 octombrie, Primăria Reșița organizează campania de colectare a DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), alături de partenerii săi, Sistem de Colectare SLC Timiș SRL și Ecotic, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice.

Reșițenii sunt încurajați astfel să se implice activ în protecția mediului, prin colectarea separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Odată predate, acestea vor fi transportate, dezmembrate și reciclate, astfel încât, la final, DEEE-urile să nu mai reprezinte un pericol pentru mediu, informează organizatorii campaniei. În categoria DEEE-urilor, intră toate echipamentele electrice și electronice ieșite din uz, care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză.

Reșițenii au la dispoziție două variante pentru a scăpa de aparatura veche:

1. Preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor voluminoase de echipamente electrice și electronice (ex: mașină de spălat, frigider etc);
2. Predare la punctul fix de colectare, în data de 23 octombrie, la Centrul Colectare DEEE, de pe Strada Căminelor FN, între orele 9.00 – 15.00.

Pentru predarea echipamentelor voluminoase și preluarea acestora de la domiciliu, reșițenii pot apela la unul din următoarele numere de telefon: 0751 302 119 sau *7711 – Sistemul de Colectare – SLC Timiș SRL și ECOTIC; 0255.211.692, interior 173, sau 0255.210.258 – Primăria Municipiului Reșița – de luni până joi, între orele 8.00 – 16.00, și vineri, între orele 8.00 – 13.00.

Participanții la campanie vor primi bilete de tombolă pentru obiectele predate în perioada 4 – 31 octombrie. Tragerea la sorți va avea loc în 3 noiembrie, ora 12.00, la sediul Primăriei Reșița, anunță reprezentanții Municipalității.

Sunt puse în joc premii constând în aparate și echipamente electrice și electronice pentru uz casnic, precum televizoare, aspiratoare, mașini de făcut pâine, mașini de spălat cu presiune sau cafetiere.